Paul George is terug en sterker dan ooit

Door

PaulGeorgeReturnToDominance2015

LeBron James voelde de pijn toen Paul George zich in 2014 zwaar blesseerde tijdens een oefenwedstrijd van Team USA. “Ik kan niet wachten totdat hij terugkeert en ik tegen hem kan strijden”, liet The King destijds optekenen. Afgelopen zondag stonden James en George voor het eerst sinds de blessure tegenover elkaar.

“Glad to have you back. Missed you, boy.” Dit zei James tegen George vlak na afloop van de wedstrijd en hoewel de Cleveland Cavaliers in eigen huis te sterk waren voor de Indiana Pacers, deden beide heren niet voor elkaar onder. James noteerde 29 punten, 6 rebounds en 4 assists, terwijl George goed was voor 32 punten, 11 rebounds en 6 assists.

Noem het een statement van George die sterker dan ooit oogt en de lange revalidatie na zijn beenbreuk achter zich heeft gelaten. “Alsof hij nooit is weggeweest”, zei teamgenoot en big man Ian Mahinmi nadat George in de met 90-87 gewonnen wedstrijd tegen de Miami Heat explodeerde voor een season-high 36 punten.

George is dé grote reden waarom de Pacers na een 0-3 start vijf van de laatste zes wedstrijden hebben gewonnen. In zijn laatste vier duels is PG13 goed voor gemiddeld 30.3 punten, 9.3 rebounds, 4.8 assists en 1.3 steals met een 48.3 schotpercentage (42-uit-87) en 43.5 procent driepunters (10-uit-23).

Aanvallend loopt het als een trein, maar George haalt vooral voldoening wat hij verdedigend brengt voor zijn team. Het uitschakelen van de beste speler, zo ook woensdag in de met 102-91 gewonnen wedstrijd tegen de Boston Celtics. “There’s a reason Paul George is Paul George“, zei Celtics’ coach Brad Stevens. “Hij krijgt de moeilijkste opdracht in het veld, hij scoort twee keer in de post, je zet een andere verdediger tegenover hem en hij scoort opnieuw.”

George laat zien dat hij terug is, meent Pacers coach Frank Vogel, en het is LeBron James die een grote rol speelde voor George in zijn honger om terug te keren in de NBA. En als het aan James ligt dan komen ze elkaar in de toekomst nog vaker tegen.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen