Mijlpaal Kobe Bryant in eerste uitzege Lakers

Door

Los Angeles Lakers v Atlanta Hawks
Er was een mijlpaal en een uitbarsting tijdens een time-out voor nodig, maar Kobe Bryant heeft met de Los Angeles Lakers de eerste uitzege van het jaar geboekt tegen de Atlanta Hawks. De terugkeer van sfeermaker Nick Young inspireerde het team om de slechtste seizoensstart in de historie een enigszins positief vervolg te geven. De kwakkelende Oklahoma City Thunder en New York Knicks konden echter weer niet winnen, waardoor de situatie daar vroeg in het seizoen ook al penibel wordt.

De Atlanta Hawks zijn dit seizoen erg sterk in de Eastern Conference en hoefden in principe weinig te vrezen van de Los Angeles Lakers, ware het niet dat Nick Young na zijn pittige duimblessure terugkeert. Swaggy P was vorig jaar al menig maal goed voor een kortstondige opleving van Purple and Gold en ook afgelopen nacht was dat het geval. Ook Kobe Bryant was op een persoonlijke missie. Hij moest 27 punten scoren om de grens van 32.000 te breken als vierde speler in de NBA-geschiedenis. Dat lukte uiteindelijk nipt; Bryant scoorde 28 punten en staat nu op 32.001 punten.

Niet onbelangrijk voor de Lakers was ook de nipte 114-109 zege. Een ruime voorsprong werd nog bijna weggegeven en dat kwam een aantal spelers op een flinke uitbrander van Bryant te staan in een time-out. De Hawks leken de rollen nog om te draaien onder aanvoering van Jeff Teague (22 punten) en Paul Millsap (29 punten). Een gemiste driepunter van Pero Antic in de slotseconden zorgt ervoor dat de Lakers hun eerste uitzege van het jaar boeken en pas hun tweede in deze jaargang. Kobe is nog nu nog 292 punten verwijderd om de grote Michael Jordan te passeren op de eeuwige ranglijst.

Ondertussen denkt Metta World Peace vanuit de andere kant van de wereld dat de Lakers met Young nog wel eens de play-offs zouden kunnen halen. Is de wiet daar echt zo sterk? Swaggy P barst ook van het vertrouwen.

Tip-Off
Een kraker in de Western Conference: de New Orleans Pelicans tegen de Sacramento Kings.Beide ploegen jagen op een play-offplek dit jaar en dat was te zien aan de intensiteit. De Pelicans hebben met Anthony Davis een MVP-waardige speler en dat toont hij iedere wedstrijd weer. Tegen de Kings scoort hij wederom 28 punten, 9 rebounds, 2 steals en 3 blocks. Het levert ze een 106-100 zege op tegen DeMarcus Cousins en co. Boogie scoort 24 punten 17 rebounds en mept ook nog een schot van Jrue Holiday op schitterende wijze weg, maar het levert de Kings weinig op. Integendeel, het is alweer de vierde nederlaag in vijf wedstrijden.

Three Point Play
– De New York Knicks lijken alweer kansloos voor de play-offs en we zijn pas drie weken onderweg. Er moet echter een wonder gebeuren wil Derek Fisher de boel nog op de rit krijgen, ook al is het de Eastern Conference. Het is een bewijs dat vorig jaar geen negatieve uitschieter was. Tegen de sterk verbeterde Milwaukee Bucks kreeg het afgelopen nacht met 117-113 klopt. Waar de Bucks wel de sprong vooruit maken na een dramatisch vorig seizoen, verdwijnen de Knicks steeds dieper de shit in. Tot overmaat van ramp kampt Carmelo Anthony al sinds enige tijd met een knieblessure die steeds erger wordt. Dat maakt de fans creatief en zwaarmoedig.

– Ook voor de Oklahoma City Thunder-fans dreigt een zwaar seizoen. Weliswaar keren Kevin Durant en Russell Westbrook op niet al te lange termijn terug, maar ze moeten vrezen dat het team dan al een dermate grote achterstand heeft opgelopen dat de play-offs halen een lastig verhaal wordt. In de sterke Western Conference wordt dat geen makkie. Afgelopen nacht waren zelfs de Utah Jazz vele maten groter: 98-81. OKC begon sterk, maar werd daarna compleet overklast.

– Een klein uitstapje naar de NBA D-League, want daar was het een groot spektakel tussen de Rio Grande Valley Vipers en de Bakersfield Jam. De wedstrijd eindigt na drie keer overtime in 151-148. Vooral spectaculair was het slot van het vierde kwart. Vier waanzinnige driepunters in de laatste dertig seconden zorgen voor overtime en uiteindelijk wint de satellietploeg van de Houston Rockets. Drie spelers van de Vipers scoorden meer dan dertig punten, terwijl er ook een triple-double viel te noteren bij de Jam.

Stat of the Night
Sorry Kobe. Je mijlpaal is leuk, maar Anthony Davis verdient de credits.

Anthony Davis: 41 min, 28 PTS, 9 REB, 2 STL, 3 BLK, 0 TO, 11/19 FG, 6/8 FT

The Paint
Paul Millsap kan wel een potje spinnen en dunken hoor

Greg Oden bezocht weer eens een wedstrijd en lijkt zijn enthousiasme nog niet verloren. Wat als…

De Kings gaan weer verliezen en het humeur van Boogie wordt er niet beter op. Voorbode?

Toch een klein lichtpuntje voor Cousins.

Metta World Peace keek nog eens in zijn glazen bol en kwam toen met iets realistischers aanzetten dan de Laker die de play-offs halen.

Jeff Teague can dunk. Wow!

Boxscore
Los Angeles Lakers (2-9) @ Atlanta Hawks (5-5) 114-109
New York Knicks (3-9) @ Milwaukee Bucks (6-5) 113-117
Oklahoma City Thunder (3-9) @ Utah Jazz (5-7) 81-98
New Orleans Pelicans (6-4) @ Sacramento Kings (6-5) 106-100

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen