Miami Heat vs Al Jefferson: 3-0

Miami Heat v Charlotte Bobcats - Game Three
De serie tussen de Miami Heat en de Charlotte Bobcats gaat de boeken in als een ‘wat-alswedstrijd’. Wat als Al Jefferson vroeg in wedstrijd één niet geblesseerd raakte? Afgelopen nacht was alweer de derde wedstrijd en het leverde LeBron James en consorten de derde overwinning (98-85) op. Toch was het Big Al die weer de show stal.

In het eerste kwart namen de Bobcats brutaal de leiding, of beter gezegd Jefferson deed dat. Hij scoorde maar liefst vijftien punten, wat resulteerde in een 27-23 tussenstand. Daarna kwam de stoommachine van de Heat op gang en walste er overheen. Een 35-19 kwart zorgde voor twaalf punten verschil bij rust, maar gevoelsmatig was het al een onoverkomelijk verschil. Miami zou maar zes turnovers laten noteren in de hele wedstrijd, een ongekend laag aantal. Het wordt vernederend als King James ook nog dit doet.

Na rust gaat de Heat-show gewoon verder. De voorsprong loopt aan het einde van het kwart zelfs op naar 21 punten. Logischerwijs volgt er verslapping en mag de thuisploeg in het laatste kwart nog wat terug doen, maar spannend is het uiteraard niet meer. De teller stopt uiteindelijk bij 98-85. Een 3-0 tussenstand voor de verdedigend kampioen, die de laatste negentien (!) wedstrijden tegen de Bobcats allemaal wonnen. In de wetenschap dat er nog nooit een team met een 3-0 achterstand de series heeft gewonnen, kan men in Miami rustig slapen.

Highlights:
LeBrons kostuum tijdens het postgame interview… Legend!

Nogmaals de stare naar de Bobcats-bank (en MJ?) van LBJ

lebron

King James in optima forma

Poor Bobcats

Part II

Het verhaal van de wedstrijd: LeBron

Eerder op de avond vochten de Indiana Pacers zich terug tot 2-2 tegen de Atlanta Hawks. Lees het hier!