Miami Heat nog steeds het meest gehate team van de NBA

Door

95c18ec8bc1587e4dd4d097b54deb993_crop_north

De gebruikers op Reddit besloten een onderzoek te houden naar de meest gehate NBA-teams en uit de resultaten bleek dat de Miami Heat, niet geheel verrassend, nog steeds het meest gehaat zijn.

In maar liefst 24 staten wordt Miami het meest gehaat, en ook de Los Angeles Lakers kunnen op genoeg haters rekenen maar zij komen slechts in 21 staten als ‘beste’ eruit.

Toch zijn er ook enkele uitzonderingen: zo worden de Clippers het meest gehaat in Tennessee en Mississippi, iets wat waarschijnlijk heeft te maken met het vertrek van Chris Paul uit New Orleans – dat één staat verderop speelt in Louisiana – en ook met de onderlinge confrontaties tussen de Memphis Grizzlies en de Clippers die er vaak hard aan toe gaan.

Tot slot is het begrijpelijk dat Washington, vanwege het vertrek van de Seattle Supersonics, een hekel heeft aan de Oklahoma City Thunder terwijl de afgunst van Wisconsin ten opzichte van de Bulls vooral is terug te leiden tot geografische redenen.

Waar alleen niemand een antwoord op heeft is waarom het kleine Delaware een hekel heeft aan Cleveland. Blijkbaar heeft de terugkeer van Lebron James naar de Cavaliers hier wel veel negatieve gevoelens losgemaakt.

Tot slot is er ook een internationale poll gehouden:

nbapoll2-e1406846032931

Ook hier komen de Lakers en Heat veelvuldig voor. De uitslag van Afrika is curieus te noemen, aangezien er met Serge Ibaka nota bene een speler van Afrikaanse afkomst actief is in Oklahoma City. In Canada is sinds kort Brooklyn staatsvijand nummer één nadat zij afgelopen seizoen hun geliefde Raptors uitschakelden in de play-offs en in Azië hebben de Rockets het verpest door Jeremy Lin weg te doen, iets wat gezien de geschiedenis met Yao Ming toch ook wel verrassend valt te noemen.

Aan het onderzoek van Reddit deden in totaal zo’n 42,000 mensen mee.

Bron: Reddit

1 Reactie
  1. Stefan 9 jaar ago

    Waarom toch altijd die haat tegen South Beach?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen