Memphis wint Miami Beach Bowl na knallend slot

Miami Beach Bowl - BYU v Memphis

De Miami Beach Bowl werd dit jaar voor het eerst gehouden en Memphis en BYU maakten er gelijk een knaller van. Letterlijk en figuurlijk. Na een spannende en bijzonder vermakelijke maar niet goede wedstrijd ontstond er namelijk een massale knokpartij. Menig speler zal morgen met een blauw oog wakker worden, maar dat zal de spelers van Memphis niet deren. Ze wonnen na dubbel overtime namelijk met 55-48.

Gelijkopgaande eerste helft

Voor rust waren beide teams volledig aan elkaar gewaagd. Scores werden met het grootste gemak gemaakt door beide teams. In het tweede kwart ontstond er even een voordeeltje voor Memphis van tien punten, maar nog voor rust wist BYU dit om te buigen tot een 28-24 voorsprong. Met deze stand zochten beide teams de kleedkamer op.

Hoewel spectaculair, was de eerste helft net als de rest van de wedstrijd niet goed te noemen. BYU was goed voor vier turnovers, waarvan drie interceptions en Memphis deed het zelfs nog slechter met vijf turnovers. Ongekende aantallen voor teams met een winning record in het regular seasoen.

Momentum

Na rust ging het niet langer gelijk op en werd het een wedstrijd van het momentum. Momentum dat eerst naar Memphis ging. Ineens kreeg BYU niets meer voor elkaar en na het derde kwart leek de zege voor Memphis op zak. 38-28 voor en BYU volledig onder controle.

Het vierde kwart ging het momentum echter juist weer richting BYU. In minder dan acht minuten stonden de Cougars met 45-38 voor en was de basis gelegd voor een ongekend spannend slot. Waar het eerste balbezit van Memphis na de achterstand nog niets teweeg bracht, was het de tweede keer wel raak. Eenvoudig ging dat echter niet. Na onderweg al een vierde down nodig te hebben gehad, werd uiteindelijk ook de tochdown gescoord tijdens een vierde down.

Icing the kicker

Bij de point after maakte de coach van BYU een vreemde keuze. Hij besloot tot twee keer toe een poging te doen om de kicker van Memphis op ijs te zetten en verbrande daarmee twee time-outs. De point after was uiteraard raak en mede dankzij de verprutste time-outs lukte het BYU niet meer om in de resterende tijd de zege binnen te slepen. Een fout die BYU duur zou komen te staan.

In de eerste verlenging kwam BYU tot een fieldgoal, waarna de verdediging uitstekend werk wist te leveren. Memphis ging alleen maar achteruit en er was een 55 yard fieldgoal nodig om gelijk te maken. Opnieuw koos de coach van BYU voor icing the kicker en opnieuw zat hij mis. De eerste poging ging namelijk mis, waarna de herkansing uiteraard wel perfect tussen de palen was. Coaches en hun niet werkende vastgeroeste ideeën. Wanneer zullen ze eindelijk eens leren?

De tweede overtime was snel bekeken. Memphis had de bal in no time in de endzone, waarna BYU bij de tweede play via een interception de bal voor de laatste keer aan Memphis gaf. Einde van een spectaculaire wedstrijd, maar zoals gezegd dus nog niet van het spektakel. Voor de liefhebbers sluiten we af met nog wat beelden van de onvriendelijkheden op het eind.