NBA Recap: Memphis stopt winning streak Golden State

Door

Oklahoma City Thunder v Memphis Grizzlies - Game Three

Henny Huisman zong het jaren geleden al: “bij elke wedstrijd kan er maar één de winnaar zijn”. Dus keek iedereen uit naar dé titanenstrijd in het Westen. In de ene hoek de Memphis Grizzlies, en in de andere hoek de Golden State Warriors. Zou de ploeg uit San Francisco de indrukwekkende zegereeks voort kunnen zetten? Het korte antwoord? Nee.

Tip-Off: Grizzlies winnen thriller van Warriors
Nagelbijtend spannend was het vannacht in de topper tussen de Golden State Warriors en de Memphis Grizzlies. Het uitzinnige thuispubliek in Tennessee gilde, schreeuwde, smeekte en juichte om het hardst zodat hun team zegevierend de arena zou verlaten. En het hielp: dankzij solide spel werd het 105-98 in het voordeel van de Grizzlies.

In het duel van de bovenste plank toonden de Grizzlies eens te meer aan dat ze meer kunnen dan alleen maar spijkerhard verdedigen. Mark Gasol, volgens velen de beste center van de NBA, bezweek niet onder de druk en kroonde zich topscorer met 24 punten. Ook pakte de boomlange Spanjaard zeven rebounds. Geen wonder dat zijn ploeggenoot en maatje Zach Randolph lovende woorden over hem heeft.

It’s a lot easier [with Marc]. I call him my brother from another mother. We have a special bond.” — Zach Randolph tegen ESPN.

Gisteren waren het niet alleen Gasol en Randolph die het voortouw namen in de winst, maar ook oudgediende Vince Carter droeg een steentje bij. De man met de fabelachtige dunks liet zien dat hij op 37-jarige leeftijd nog altijd beschikt over een prachtig schot. Hij knalde vier van zijn zeven driepunters in het netje.

Dat was meer dan Steph Curry. De man met het mooiste schot van de NBA kreeg maar één driepunter door de ring, terwijl hij het tien keer probeerde. Dat alles was mede te danken aan de verdediging van de Grizzlies, die het veelscorende duo Curry en Thompson op respectievelijk 19 en 22 punten hield.

De verdediging was trouwens niet alleen solide, maar ook slim, met wederom een hoofdrol voor Vince Carter. Hij toonde zich in de tweede helft van de wedstrijd minstens net zo gewiekst als jongeling Steph Curry toen die opzichtig naar de grond dook voor een foul. Dankzij de double flop deden de scheidsrechters niks.

Three Point Play
– Wie twijfelt er nog aan Oklahoma? Nu Durant en Westbrook terug zijn is de ploeg bezig aan een indrukwekkende opmars in het westen en mede dankzij de zege vannacht op de Sacramento Kings (104-92) staat de Thunder opeens weer op plek negen in de Western Conference. Dat is weer eens wat anders dan kansloos onderaan bungelen. Zorgen over de play-offs zijn er hoe dan ook niet meer. De hoogtepunten van de wedstrijd? Die waren vooral op het conto te schrijven van Russell Westbrook, die goed was voor 32 punten. Waaronder deze twee. Wat een sprintsnelheid!

– Een makkie vannacht voor de Washington Wizards. De ploeg uit de hoofdstad van de Verenigde Staten trad namelijk aan tegen de Minnesota Timberwolves, die zonder Kevin Love nadrukkelijk worstelen met hun vorm. John Wall, speler van de week in de Eastern Conference, liet eens te meer zien dat hij een uitzonderlijk goede point guard is. Want wat doet een goede spelverdeler? Die scoort én zorgt ervoor dat zijn teamgenoten ook scoren. Gezien de 21 punten en de 17 assists kan je niet aan Walls kwaliteiten twijfelen. De Wizards wonnen eenvoudig met 109-95.

– De New York Knicks lijken zich niks aan te trekken van de kritiek. Maar misschien moeten ze dat wel doen. Want als iemand als Phil Jackson, min of meer je baas, vindt dat je een loser bent, dan is het tijd om de beuk erin te gooien. Gisteravond was er echter niks van te zien. De Knickerbockers gingen in eigen huis hard onderuit tegen de Dallas Mavericks: 107-87. Het zesde verlies op rij alweer. Reden genoeg voor coach Derek Fisher om, in navolging van Jackson, zijn team hevig te bekritiseren. En het publiek liet zich ook niet onbetuigd. Vrijwel de gehele avond werd het eigen team uitgejouwd. Als dat maar goed gaat in New York!

Stat of the Night
Geen scorestatistiekje vanavond, maar een ander mooi cijfertje. Kevin Durant bereikte vannacht als tweede jongste speler ooit de grens van 15.000 punten in de NBA. Hij hoeft alleen LeBron James voor zich te dulden. Respect!

The Paint
Weinig is heerlijker dan een lekkere crossover. Tyreke Evans (New Orleans Pelicans) legt in het gewonnen duel met de Utah Jazz Gordon Hayward even in de luren.

Serge Iblocka? We dachten het niet. Voor de tweede keer in korte tijd wordt de Spanjaard op een poster gezet. Ditmaal door Rudy Gay, die op deze manier vast wat frustratie loost voor de slechte reeks van de Sacremento Kings (en het ontslag van Mike Malone?)

Nieuw gebouw, maar toch een lekkend dak. En wat doe je dan? Dan zoek je naar het gat toch? Of pak je gewoon een steeds grotere ton. Dweilen met de kraan open bij de Brooklyn Nets – zeker na het zoveelste verlies tegen Miami.

The solution to the roof leak appears to be bringing out a bigger bucket.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Tim Bontemps (@timbontemps) στις

Box Score
Minnesota Timberwolves – Washington Wizards: 95-109
Miami Heat – Brooklyn Nets: 95-91
Golden State Warriors – Memphis Grizzlies: 98-105
Utah Jazz – New Orleans Pelicans: 111-119
Dallas Mavericks – New York Knicks: 107-87
Oklahoma City Thunder – Sacramento Kings: 104-92

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. VVVVCCCCCCCCC!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen