Memphis Grizzlies verpesten feestavond Tony Parker

Het NBA-seizoen 2019-20 is begonnen en natuurlijk houden wij bijna dagelijks de resultaten en de ontwikkelingen bij. Afgelopen nacht hebben de Memphis Grizzlies roet in het eten gegooid bij de ‘jersey retirement’ van Tony Parker.

MAANDAG 11 NOVEMBER

GRIZZLIES BOEKEN VERRASSENDE UITZEGE

De Memphis Grizzlies hebben een verrassende overwinning geboekt bij de San Antonio Spurs. De wedstrijd die in teken stond van Tony Parker, wiens rugnummer niet meer gebruikt zal worden bij de Spurs, eindigde in 113-109. Topscorer bij de Grizzlies was Jaren Jackson Jr. met 24 punten, zes rebounds en vijf assists.

De Grizzlies begonnen ook zeer sterk aan de wedstrijd en hadden een voorsprong van dertien punten aan het einde van het eerste kwart. Het waren de ‘big men’ die het verschil maakte voor de Grizzlies. Jackson Jr. was samen met Jonas Valanciunas en Brandon Clarke goed voor 20 punten in het eerste kwart. In het tweede kwart kwamen de Spurs sterk terug. Dankzij acht punten van LaMarcus Aldridge kwamen de Spurs zelfs terug tot gelijke hoogte. Maar door een driepunter van Jackson Jr. ging de uitploeg alsnog de rust in met een voorsprong van drie punten.

TWEEDE HELFT

Ook in het derde kwart liepen de Grizzlies weer uit op de Spurs. De ploeg van coach Taylor Jenkins had als gevolg een voorsprong van elf punten bij het ingaan van het vierde kwart. Echter kwamen de Spurs sterk terug. Met nog iets minder dan drie minuten te gaan hadden ze zelfs de leiding. Toch waren het de Grizzlies die er uiteindelijk met de zege vandoor gingen.

Na de wedstrijd was er een ceremonie van ruim een uur waarbij Tony Parker in het zonnetje werd gezet. De Fransman, die vier maal kampioen werd met de Spurs, werd onder andere toegesproken door oud-ploeggenoten Manu Ginobili en Tim Duncan. Na de ceremonie werd het shirt van Parker onthuld in de rij met shirt van de andere grootheden van de Spurs.

De Jersey Retirement Ceremony van Tony Parker

OVERIGE UITSLAGEN

Minnesota Timberwolves – Detroit Pistons: 120-114; Andrew Wiggins 33 punten, 6 rebounds, 5 assists

Dallas Mavericks – Boston Celtics: 106-116; Kemba Walker 29 punten, 5 rebounds, 5 assists

Houston Rockets – New Orleans Pelicans: 122-116; James Harden 39 punten, 9 assists

Utah Jazz – Golden State Warriors: 122-108; Rudy Gobert 25 punten, 14 rebounds, 2 blocks, 11-12 FG

Toronto Raptors – Los Angeles Clippers: 88-98; Kawhi Leonard 12 punten, 11 rebounds, 9 assists, 3 steals

Top- en coverfoto: AP Photo/Eric Gay