Melo’s 42 punten niet genoeg tegen Heat

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

Miami Heat at NY Knicks 93-85

Heat vs. Knicks. Het doet nog altijd terugdenken aan een heel wat defensieve ‘battles’ in de play-offs van de jaren ’90 tussen het team van Alonzo Mourning en dat van Patrick Ewing. Vandaag is het echter een strijd tussen een top team (Heat) en een wanna-be top team (Knicks), maar dat maakt de onderlinge duels niet minder spannend.

De ‘Big 3’ van Miami bleken in het legendarische Madison Square Garden net iets te sterk voor de Knicks. Die laatste missen nog steeds Jeremy Lin en Amare Stoudemire, waardoor Carmelo Anthony het weer op zijn eentje moest doen. ‘Melo tekende uiteindelijk voor liefst 42 punten (14/27 schoten en 12/15 vrijworpen), 9 rebounds en 5 assists maar met enkel J.R. Smith als offensieve hulp met 16 punten, was dat niet genoeg.

Bij de Heat was elke superster klaarblijkelijk in vorm. James was goed voor 29 punten en 10 rebounds, Wade voor 28 punten en 9 rebounds, en Bosh voor 16 punten en 14 rebounds. De Heat wonnen dan ook de ‘rebounding battle’ met 47-33.

In de eerste helft bleef alles vrij dicht bij elkaar. De Heat startten stevig en leidden na het eerste kwart met 29-22 maar de Knicks speelden een goed tweede kwart (17-22). Bij de rust was het verschil dan ook amper twee punten: 46-44 Heat. Tijdens het derde kwart leken de Heat definitief afstand te nemen maar dat was zonder ‘Melo gerekend. Die zorgde ervoor dat de Knicks met een achterstand van slechts drie punten richting het beslissende kwart gingen.

Aan het begin van het vierde kwart leken de Knicks zelfs even de wedstrijd onder controle te gaan nemen maar toen namen de sterren van de Heat het heft in handen. Via James en Wade bouwden de Heat een veilige voorsprong op en speelden de wedstrijd beheerst uit. Uitslag: 93-85 Heat.

De Heat blijven door deze overwinning in het spoor van de Bulls en zijn zeker van de eerste plaats in de Southeast Division. De Knicks moeten blijven vechten voor dat laatste ticket voor de play-offs met de Sixers en de Bucks.

De videosamenvatting van de wedstrijd vindt u hieronder:

Dallas Mavericks at LA Lakers 108-112 (1/OT)

De Lakers namen enigszins wraak voor de uitschakeling van vorig jaar in de tweede ronde van de play-offs door voor de vierde keer dit seizoen te winnen van de Mavericks.

Het was vooral een collectieve prestatie van de Lakers, die opnieuw zonder Kobe Bryant speelden, want vijf spelers scoorden in de dubbele punten: Bynum met 23, Sessions met 22, Gasol met 20, World Peace met 18 en Barnes met 11. Bovendien wonnen ze de ‘rebounding battle’ met 52-42. Bij de Mavericks was Nowitzki goed voor 24 punten, Terry voor 21 en West voor 20.

De Mavericks waren nochtans goed gestart en leidden bij de rust met 54-48. Maar de Lakers kwam in de tweede helft terug en na een reeks gemiste schoten aan het eind moest een verlenging beslissen over winst of verlies. Daarin was Pau Gasol met 8 punten, waaronder twee driepunters, de grote man voor de Lakers.