Max Scherzer

Max Scherzer gooit no-hitter tegen Pittsburgh

Door

Scherzernono

Washington Nationals-pitcher Max Scherzer heeft vannacht de tweede no-hitter van het seizoen gegooid. De werper had bijna een perfect game, maar raakte de 27ste slagman Jose Tabata op zijn elleboog. Het was de zesde no-hitter in de geschiedenis van de Nationals.

Scherzer gooide geweldig tegen de Pittsburgh Pirates. De 30-jarige pitcher noteerde tien strikeouts en had slechts 106 pitches nodig. Hij werd de dertiende pitcher ooit die een perfect game verloor met twee outs in de negende inning.

Robbed?
Volgens veel Amerikanen was het feit dat Scherzer zijn perfect game verloor onterecht. De slagman, Jose Tabata, zou volgens hen namelijk richting de bal hebben geleund en niet aan de kant zijn gegaan. Enkele reacties op een rijtje:

“It’s not everyday that we as baseball fans get to experience a perfect game, and he ruined it for all of us.”

“There’s a difference between not trying to get out of the way and going tot the ball. Max got robbed a perfect game… Wow.”

De pitcher zelf genoot erg van zijn prestatie en werd na afloop door zijn teamgenoten met chocoladesiroop overgoten.

2015
Scherzer is bezig aan een fantastisch seizoen. Vorig week gooide hij nog een complete game tegen de Milwaukee Brewers. In die wedstrijd noteerde hij zestien strikeouts.

Na vannacht heeft de pitcher acht overwinningen, vijf nederlagen, 123 strikeouts en een ERA van 1.76. Opvallend is dat hij in al zijn starts dit jaar minstens zes innings gooide. Zijn slechtste wedstrijd gooide de werper op 6 mei tegen de Miami Marlins. In zeven innings kreeg hij vijf earned runs tegen.

https://youtu.be/zkrkmyYWgeA

Bryce Harper
De Nationals wonnen vannacht overigens met 6-0. Vooral in de zesde inning speelde de ploeg goed. Daarin scoorde men vier punten. Bryce Harper, één van de kandidaten voor de National League MVP Award, speelde opnieuw erg sterk. De outfielder ging 2-uit-4 met een homerun en twee binnengeslagen punten. De rechtsvelder heeft nu 23 homeruns, 55 RBI en een slaggemiddelde van .347.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen