Match of the Day: Green Bay Packers @ San Francisco 49ers

Door

Divisional Playoffs - Green Bay Packers v San Franciso 49ersSpeelronde één hoort minimaal één mooi affiche te hebben. Deze openingsronde kent er echter meerdere. Afgelopen donderdag zorgde Denver Broncos quarterback Peyton Manning al voor een epische avond in Mile High Stadium, maar ook de wedstrijd van deze avond staat bij voorbaat garant voor spektakel. Als er naast Manning namelijk een quarterback in de league is die zijn stempel drukt op de prestaties van zijn team is het San Francisco 49ers QB Colin Kaepernick wel. In zijn tweede – niet eens volledige –  seizoen bereikte hij de Super Bowl en liet hij een ongekende indruk achter. Green Bay Packers QB Aaron Rodgers behoeft geen introductie. Hij de aanvalsleider van een team dat enigszins teleurstelde in de voorbij twee play-offs. Een gigantische uitdaging voor de elite quarterback om direct een impact en een statement te maken tegen een 49ers team dat misschien wel de grote favoriet is in de NFC. Dat kan Rodgers niet lekker zitten.

Smith-Kaepernick
Even teruggrijpen naar vorig seizoen. Alex Smith was de gewaardeerde QB in Fan Francisco en gooide zijn team naar een prima 6-2 start in 2012, waaronder een 30-22 overwinning in, jawel, de eerste speelronde op Lambeau tegen de Packers. Alles veranderde echter toen Smith in speelronde tien een zware hersenschudding opliep en Kaepernick het stokje mocht overnemen. De tweedejaars maakte het restant van het reguliere seizoen af op indrukwekkende wijze (ca. 26 punten gemiddeld). In een prachtige divisiestrijd tegen de Packers tijdens de play-offs rende Kaepernick een ongelooflijke 181 yards (NFL-record) bij elkaar en gooide vier touchdowns. Green Bay had vorig jaar het gehele seizoen moeite met het tegenhouden van de runners, wat voor 49ers running back Frank Gore betekent dat hij met goed gevoel terugkijkt naar de twee ontmoetingen van vorig jaar en met vertrouwen naar vanavond.

Niet compleet
Minnesota Vikings v Green Bay PackersHet is aan Packers hoofdcoach Mike McCarthy om Kaepernick in toom te houden en dat kan wel eens lastig worden. Safety Charles Woodson is terug naar zijn geliefde Oakland en cornerback Casey Hayward heeft een hamstringblessure; als hij speelt kan dat niet voor de volle 100 procent. De aanval kende enkele mutaties. Receiver Greg Jennings liet zich verleiden tot een verblijf in Minnesota en running back DuJuan Harris en left tackle Bryan Bulaga liepen seizoensbeëindigende blessures op. Geen goed nieuws voor Rodgers die in 2012 51 maal een sack te verduren kreeg. Uit preseason kunnen we weinig opmaken. Er werd nauwelijks gescoord, maar Rodgers werd hier totaal niet zenuwachtig van. Met Eddie Lacy heeft hij een zeer talentvolle rookie running back en met receivers als bijvoorbeeld Jordy Nelson, Randall Cobb en tight end Jermichael Finley (foto) is dat ook niet nodig.

Geen Crabtree
Super Bowl XLVII - Baltimore Ravens v San Francisco 49ersDe running defense van de 49ers eindigde vorig jaar in de top vijf en kan ook weer gebruik maken van All-Pro linebacker Patrick Willis die terugkeert na een gebroken hand. Toch moeten we het enthousiasme over San Francisco ook iets temperen. De aanval moet het doen zonder aanvallende wapens Mario Manningham (kruisband) en Michael Crabtree (achillespees). Met tight end Vernon Davis en receiver Anquan Boldin (foto) hebben de niners echter twee aanvallende wapens in huis waar Kaepernick wel raad mee zal weten. De Packers zullen zich dus vooral gaan richten op Boldin en zullen verder moeten vertrouwen op hun eigen quarterback. Rodgers laat al jaren zien tot de elite te behoren op zijn positie en heeft alles in huis om ook tegen een favoriet touchdowns te gooien.

De ervaren elite quarterback Aaron Rodgers tegen één van de beste jongelingen uit de NFL geschiedenis (nu derdejaars natuurlijk): Colin Kaepernick. Andersom juist een ervaren running back bij de 49ers (Gore) en een beginnende speler bij de Packers (Lacy) en aan beide kanten een prima defense met linebackers als Willis (49ers) en Matthews (Packers). En zo kunnen we nog wel even doorgaan met redenen te verzinnen waarom je deze wedstrijd gewoon gaat bekijken. Kickoff is om 22:25 NL-tijd.

Foto’s: Getty Images

2 Reacties
  1. Luca 10 jaar ago

    1. Kaepernick is een derdejaars QB. Hij is gedraft in 2011.
    2. De verdediging van de Packers is vooraan veel veranderd ten opzichte vorig jaar. Ze hebben jongens als Jones (DE) en Hyde (slot CB) gedraft, Jolly is terug van een langdurige schorsing en celstraf, Perry is terug van een blessure. Vooral het feit dat de D-line veel beter is dan vorig jaar, en dat Perry speelt ipv Walden zal veel uitmaken. Grote vraag is dus of Green Bay in deze samenstelling de read-option wel kan stoppen.

  2. Ah, daar had je helemaal gelijk in Luca. Goede opmerkingen over de defense. Het is moeilijk om deze beknopte preview dieper in te gaan op de defense, maar ik ben het met je eens. Ik ben vooral benieuwd hoe dit vanavond tot uiting komt tegen Kaepernick. Mooie test lijkt mij!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen