Match of the Day: Philadelphia Eagles @ Green Bay Packers

Door

Pittsburgh Steelers  v Green Bay Packers
Ze moeten er vaak even over doen, maar wanneer de motor draait zijn mannen als Aaron Rodgers, Tom Brady en Peyton Manning ook niet meer te stoppen. De Green Bay Packers hebben het geluk één van de drie te bezitten. Het team van quarterback Rodgers krijgt vanavond de veel scorende Philadelphia Eagles op bezoek die met Mark Sanchez under center niet gestopt zijn met waar ze mee bezig waren: veel winnen en aantrekkelijk football spelen. De Packers zullen in een heus NFC gevecht blijven proberen om ongeslagen te blijven op Lambeau Field in een duel tussen twee teams die heel duidelijk play-off aspiraties hebben.

Toendra
Midden november begint het te kriebelen. De winter deelt zijn eerste speldenprikken uit en het wordt ondertussen duidelijk wie meedoet en wie afhaakt. De Packers en Eagles haken zeker niet af. Op de toendra van Green Bay – er is sneeuw en vorst op komst – zal vanavond voor een kostbare overwinning worden gespeeld. De Eagles zijn in de East verwikkelt in een strijd met de Dallas Cowboys, de Packers in de North met de Detroit Lions. Green Bay heeft één wedstrijd achterstand op Detroit na de blowout tegen divisiegenoot Chicago (55-14) afgelopen zondag. Rodgers wist 315 yards te gooien en voor de rust zes touchdowns, een evenaring van het NFL record. Receiver Jordy Nelson pakte scores over 73 en 40 yards en de Bears waren volslagen kansloos. Rodgers voert ondertussen de league aan met een 8.33 touchdown-to-interception ratio en 120.1 passer rating – 140.1 in eigen stadion. De 2011 MVP heeft dit seizoen vijftien touchdowns gegooid op Lambeau en geen enkele pick. Het karakteristieke bolwerk van de Packers is sowieso een lastige hindernis. Met Rodgers aan het roer werden 32 van de 35 laatste reguliere thuiswedstrijden winnend afgesloten.

Explosief
Green Bay Packers v New Orleans SaintsDe 7-2 Eagles reizen af naar Green Bay na een makkelijke Monday Night overwinning op de Carolina Panthers (45-21). Voor het eerst in bijna twee jaar tijd had quarterback Sanchez een basisplaats en hij deed het niet onverdienstelijk met 332 yards en twee touchdowns. De voormalig Jets QB viel een week eerder ook al goed in voor de geblesseerd geraakte Nick Foles en wist ook toen twee scores te creëren. Met de wetenschap uit het vorige blokje tekst kan Sanchez het wel eens erg lastig krijgen. De Packers lieten in eigen huis dit seizoen nog maar vier passing touchdowns toe en de bezoekende quarterbacks dropen af met een NFL-low 64.2 rating. De Eagles produceren wel veel punten; met 31.0 zelfs nog iets meer dan de 30.8 van Green Bay. De thuisploeg kan zich dus opmaken voor een explosieve aanval en kan daarbij rekenen op Clay Matthews (foto), waarvan we vorige week weer eens zagen hoe goed hij is. De inside (en outside) linebacker noteerde tegen Chicago elf tackles en één sack. De Eagles hebben met hun linebacker Connor Barwin ook zo’n zwaargewicht in huis. Hij noteerde afgelopen maandag nog 3 ½ sacks en bracht zijn totaal daarmee op 10 ½.

Nelson & Cobb
De verdediging van de Eagles maakte deze week dus indruk, maar over het hele seizoen genomen is het nog niet in topvorm. Liefst negentien scores door de lucht werden al toegestaan en met het duo Nelson en Randall Cobb, tezamen goed voor achttien touchdown recepties, wacht vanavond een ware uitdaging. Ondanks de thuisreputatie van Green Bay mogen we ons gaan opmaken voor een mooie strijd op het koude Lambeau. Philadelphia zal de koppositie in de divisie niet willen verspelen en Green Bay moet winnen om de Lions bij te houden. Winst van de Eagles zou ondanks hun betere record (7-2 om 6-3) toch echt een stunt zijn, maar het team is in vorm en dus is het zeker niet onmogelijk.

Kick-off van Eagles @ Packers is om 22:25 en het duel is live te zien op Fox Sports 2.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen