Martis krijgt toch nog een kans bij Nationals

Door

Op maandag 24 januari werd bekend dat Shairon Martis door de Nationals van het 40-man roster was gehaald. De Nationals hebben hem op de waiver list gezet, maar Martis werd niet door een ander team geclaimd.

Dit bood de Nationals de kans om hem een nieuw contract aan te bieden. Omdat er geen plek meer is op het 40-man roster kreeg Martis een minor league contract aangeboden. De Antilliaan accepteerde het contract en werd door de Nationals in Triple-A geplaatst bij het team waarvoor hij ook vorig jaar uitkwam: de Harrisburg Senators.

Een term die je de komende weken waarschijnlijk erg vaak tegen zult komen op internet is ‘non-roster invitee’. Een non-roster invitee is een speler, die niet op het 40-man roster van zijn team staat, maar wel uitgenodigd wordt om met de Major Leaguers deel te nemen aan Spring Training. Als zij tijdens Spring Training erg goed presteren, maken zij een kans om een plek op het 40-man roster of zelfs het active roster (de selectie van 25 spelers die tijdens het seizoen mogen spelen) te veroveren.

Een aantal bekende non-roster invitees, die je dit jaar in de gaten moet houden zijn: Mark Prior en Bartolo Colon (New York Yankees), Jason Giambi (Colorado Rockies), Kyle Gibson (groot prospect van de Minnesota Twins), Koby Clemens (zoon van Roger, Houston Astros), Felipe Lopez (Tampa Bay Rays) en Dontrelle Willis (Cincinnati Reds).

Sinds vandaag behoort ook Shairon Martis tot die groep. Hij mag tijdens Spring Training proberen te bewijzen dat de Nationals een fout maakten toen zij hem van hun 40-man roster afhaalden.

De pitchers van de Nationals moeten zich op 16 februari melden in Melbourne, Florida. Eind februari beginnen de eerste wedstrijden van Spring Training. Het wordt interessant om te zien hoeveel kansen Martis krijgt om zich te bewijzen en hoe hij met die kansen om springt.

Foto: thenatsblog.com

Ook leuk om te lezen