Maple Leafs, Rangers dwingen game 7 af

Door

Boston Bruins Vs. Toronto Maple Leafs At Air Canada Centre

De Toronto Maple Leafs moesten in eigen huis aantreden tegen de Boston Bruins. De Bruins leidde tot gisteravond de series met 3-2 en stond dus op ‘matchpoint’. Het waren echter de Maple Leafs die met de overwinning aan de haal gingen en een game 7 afdwingen.

De wedstrijd in Toronto was een bijzondere wedstrijd. Voor beide teams was de druk zeer hoog en er leek wat angst bij beide teams te zijn ingeslopen Beide teams kwamen namelijk in de eerste twee periodes niet tot scoren. Het waren de goalies die uitblonken in deze wedstrijd. Vooral Maple Leafs goalie Reimer liet zich van zijn beste kant zien, maar Bruins goalie Rask bleef niet achter.

Pas in de derde periode werd de score geopend Dion Phaneuf; hij zette de Maple Leafs vroeg in de derde periode op voorsprong. Zeven minuten later werd de score verdubbeld door Phil Kessel en leek een zege voor Boston heel ver weg. Kort voor tijd maakte Boston nog de aansluitingstreffer, maar deze kwam te laat om nog aanspraak te maken op een gelijkmaker.

New York Rangers

Ook de Rangers hebben een game 7 weten af te dwingen. In eigen huis hadden zij de Washington Capitals tegenover zich en door de winst kunnen ze zich opmaken voor een beslissend duel in Washington.

Een spectaculair duel was het niet; er werd maar een keer gescoord in de hele wedstrijd. De goal werd gemaakt door Derick Brassard en was genoeg om de wedstrijd te winnen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen