Maple Leafs doorbreken losing streak tegen Edmonton Oilers

De Toronto Maple Leafs waren uitstekend aan dit seizoen begonnen maar hun play-offplek begon de laatste tijd toch in gevaar te raken. Zo werden voorafgaand aan de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen de Edmonton Oilers de laatste vier wedstrijden verloren, waardoor de voorsprong van de als achtste geplaatste Leafs op de nummer negen, de Washington Capitals, nog slechts één puntje bedroeg. Aangezien de Capitals, die overigens ook niet in grootse vorm verkeren, drie wedstrijden minder hadden gespeeld, was het dus zaak voor de Leafs om het duel met de laag geklasseerde Oilers te winnen.

Het begin van de wedstrijd was op zijn zachtst gezegd spectaculair te noemen. Na iets meer dan anderhalve minuut stond er namelijk al een 2-0 voorsprong voor Toronto op de borden via goals van Joffrey Lupul en Matthew Lombardi. De Oilers lieten zich echter niet kennen en één minuut later schoot Ben Eager de aansluitingstreffer al achter goalie James Reimer.

Na de doelpuntrijke start van het duel bleef deze stand lang op de borden staan, al kregen beide teams, en vooral de Oilers, nog wel de nodige kansen. Halverwege de tweede periode waren het de bezoekers die weer wisten te scoren doordat  Taylor Hall een strakke pass van Sam Gagner het doel in werkte. Deze gelijkmaker was meer dan terecht gezien het sterke spel van de Oilers in de tweede periode.

In de derde periode krabbelde de thuisploeg weer wat terug en kwam deze zelfs op voorsprong via een power play-goal van Jake Gardiner. Dit leek ook lange tijd de winnende treffer te worden, maar vier minuten voor het einde van de wedstrijd dwong Jordan Eberle alsnog een verlenging af via een mooi snapshot in de kruising.

In de verlenging kregen de Oilers al snel een grote kans via een 3-on-1 maar deze mogelijkheid werd vakkundig om zeep geholpen en in de tegenstoot ontstond er een soortgelijke situatie aan de andere kant. De Maple Leafs speelden dit buitenkansje echter beter uit en via Lupul kwam de puck bij Tim Connolly, die voor het eerst in zeventien wedstrijden eindelijk weer eens het net wist te vinden.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Toronto Maple Leafs en de Edmonton Oilers: