Manny Ramirez noemt terugkeer ‘awesome’

Door

Chicago White Sox v Oakland Athletics

In het begin van de zomer stond hij de ballen nog te raken in de Chinese Baseball League. Zondag maakte hij zijn debuut voor een Minor League team van de Texas Rangers. De 41-jarige Manny Ramirez is terug op Amerikaanse bodem en ging 1 uit 3 met een walk voor Round Rock Express (Triple-A). Hij heeft er vertrouwen in dat hij kan terugkeren op het hoogste niveau.

De twaalfvoudig All-Star heeft echter nog geen datum in zijn hoofd wanneer hij klaar is voor big league pitching. De aangewezen slagman gaat niet zijn proces versnellen nu de 37-jarige Lance Berkman met een blessure naar de 15-day DL moet.

Schorsing

Ramirez speelde in 2011 voor het laatst in de Majors toen hij 1 uit 17 ging voor de Tampa Bay Rays. Zijn seizoen kwam al vroeg ten einde nadat hij positief testte op het gebruik van prestatie bevorderende middelen (PED’s). Hij ontving een schorsing van 100 wedstrijden omdat hij voor de tweede keer tegen de lamp liep. In 2012 was hij nog even te zien in de Minors voor de Oakland A’s, maar het lukte hem niet om een plek op het roster te veroveren.

Het zou niet gek zijn als Manny terugkeert in de Majors voor de Rangers. “Zijn bat-speed is er nog altijd”, was de eerste indruk van een scout. Ramirez slaat .312/.411/.585 over zijn carrière met 555 home runs (14e plaats aller tijden). “Ik voel me goed, veel beter dan de laatste jaren”, aldus Ramirez. “Ik heb meer vertrouwen en ik ben slimmer.”

Het filmpje begint met de honkslag van Ramirez op de 22-jarige pitching prospect Yordano Ventura van de Kansas City Royals.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen