Giants krijgen hun ring

Door

De spelers, bestuursleden en andere stafleden van de San Francisco Giants hebben hun kampioenschapsring ontvangen. Tijdens een ceremonie voor hun wedstrijd tegen de St-Louis Cardinals kregen de spelers hun doos van Tiffany & Co aangeboden.

De allereerste ring werd aangeboden aan materiaalmeester Mike Murphy, die als batjongen begon bij het team in 1958. Team manager Bochy kreeg die erna. ,,Dit is er eentje die je altijd wil dragen,” zei Bochy. ,,Ik draag normaal nooit geen juwelen, maar deze zal ik met veel trots dragen.”

De ringen bestaan voornamelijk uit wit goud met in totaal 77 diamanten van net onder een karaat. Op de kop staat het logo bezet met ronde diamanten, omcirkeld door geel goud geflankeerd met twee ronde diamanten.

Op een kant staat er 2010 met een geelgouden toren van de Golden Gate Bridge. Op de andere kant staat de naam van de ontvanger in een doek rond de World Series trofee.

Bocky zei dat er al met de spelers werd gesproken over de ceremonie en dat iedereen er erg naar uitzag. ,,Het zal de beste dag worden in mijn werkleven,” zei Bochy die nu al vijf jaar aan het werk is bij de Giants. ,,Het zal een van de beste dagen worden in de carrière van veel spelers. Het zal een zeer speciale betekenis hebben.”

Toen de Giants in New York speelden wonnen ze in 1922 de World Series, en het werd meteen de eerste ploeg die ringen aanbood aan zijn spelers. Vanaf 1928 werd het een vast gegeven in de sport.

Foto: www.bleacherreport.com

Ook leuk om te lezen