Lions winnen na miraculeuze comeback op Wembley

Detroit Lions v Atlanta Falcons
De Detroit Lions hebben zondagmiddag in een thriller de Atlanta Falcons met 22-21 verslagen. Matt Prater schoot op Wembley in de laatste seconde de winnende fieldgoal tussen de palen. Bij rust keken de Lions nog tegen een 21-0 achterstand aan.

De Falcons kwamen uitstekend uit de startblokken in Londen. Matt Ryan begon 10-11 en de eerste twee drives leverden direct touchdowns op. In het tweede kwart volgde nog een running touchdown en met een 21-0 voorsprong gingen de Falcons de rust in.

De tweede helft was het een heel ander verhaal. Het leek wel of de Lions wilden wachten tot hun fans wakker waren. De wedstrijd begon namelijk om 13.30 uur lokale tijd, wat aan de Amerikaanse oostkust half tien ’s ochtends is en in Detroit zelfs pas half negen. Het was de wedstrijd met de vroegste (Amerikaanse) kick-off tijd in geschiedenis van de NFL.

Na een field-goal volgde al snel een streep van een touchdown pass van Matthew Stafford naar Golden Tate.

Record
Voor Stafford was het een bijzondere touchdown, want het was zijn 119e in zijn carrière. Hiermee verbrak hij het record van de Lions, wat in handen was van Bobby Layne, die in zijn Hall of Fame-loopbaan tot 118 touchdowns was gekomen.

Vier minuten voor tijd kwamen de Lions op 21-19 na een nieuwe touchdown van Stafford, maar de 2-point conversion mislukte, waardoor de Falcons de kans kregen de wedstrijd te beëindigen door de bal in bezit te houden en de klok door te laten lopen. Een holding penalty en een mislukte vangbal van Jones zorgden er voor dat de Falcons een minuut minder van de klok wisten te spelen dan mogelijk en het gaf Detroit de bal met 1.38 te gaan. Stafford wist zijn team in field-goal positie te brengen en Matt Prater mocht na eerst een delay of game penalty voor de tweede week op rij de winnende field goal binnen schieten.

Bye-week
Door de late score verlaten de Lions (6-2) dus als winnaar Londen. De Falcons zijn nu 2-6. Beide ploegen mogen komende week bijkomen van hun reis naar Londen, want ze hebben allebei volgende week hun bye-week. In het SportAmerika magazine van volgende week staat meer over de NFL International serie, die volgend seizoen mogelijk uitgebreid gaat worden naar vijf wedstrijden in Londen.