LeBron James ook komend seizoen ‘gewoon’ een Cavalier

Door

Sacramento Kings v Cleveland Cavaliers

Volgens de bronnen bij ESPN tekent LeBron James een nieuw max contract bij de Cleveland Cavaliers. De komende twee jaar kan de superster een ‘kleine’ $47 miljoen extra op zijn bankrekening verwachten. Door de verhoging van de salary cap van 67 naar 70 miljoen dollar verdient hij in het eerste seizoen $1,4 miljoen meer dan voorheen werd verwacht.

Het tweede jaar van het contract is een player option. LeBron wil de vrijheid hebben om van jaar tot jaar te anticiperen op een verbeterd contract wanneer verwacht wordt dat de salary cap weer stijgt. Het is overigens de eerste keer in de carrière van James dat hij zijn contract verlengt bij een team.

Het lijkt erop dat de missie van King James in Cleveland nog niet voldaan is. Vorig jaar kwam de verloren zoon terug om Cleveland eindelijk een kampioenschap te schenken. De Cavaliers kwamen in de finale, maar verloren uiteindelijk met 4-2 van de Golden State Warriors. Komend seizoen zal James in gezelschap van Kevin Love en Kyrie Irving weer strijden om de felbegeerde NBA-titel.

Foto: NBAE

Ook leuk om te lezen