Lakers winnen opnieuw, Grizzlies verliezen van Raptors

Los Angeles Lakers v Houston Rockets

Een dag na de tweede overwinning van het seizoen hebben de Los Angeles Lakers opnieuw gewonnen. Dit keer waren Kobe Bryant en zijn mannen met 98-92 te sterk voor één van de beste teams in de Western Conference, de Houston Rockets. Net als Houston leden ook de Memphis Grizzlies een nederlaag. In Canada werd met 96-92 verloren van de Toronto Raptors.

Beide teams speelden sterk en waren erg aan elkaar gewaagd. Aan het eind van het derde kwart hadden de Rockets een voorsprong van vijf punten. Echter de Lakers speelden erg goed in het laatste kwart van de wedstrijd. De ploeg van Byron Scott maakte alle vrije worpen en scoorden daarnaast elf punten meer dan Houston. Een three-point play van Bryant en enkele vrije worpen van Wesley Johnson zorgden uiteindelijk voor het verschil.

Het was pas de eerste keer dit seizoen dat de Lakers het voor elkaar kregen om twee wedstrijden achter elkaar te winnen. Toch moet gezegd worden dat Houston niet in de beste formatie kon spelen. Center Dwight Howard kwam vannacht niet in actie vanwege een lichte knieblessure.

Bryant werd met 29 punten de topscorer van de wedstrijd. De sterspeler had hier echter wel 28 schoten voor nodig. Daarnaast noteerde hij zeven assists en vijf rebounds. Jordan Hill en Nick Young scoorden allebei zestien punten voor Los Angeles.

James Harden was de belangrijkste man aan de kant van de Rockets. De shooting guard had 24 punten, zeven assists en vier rebounds. Ook had hij zes turnovers, waarvan één hele belangrijke in het laatste kwart van de wedstrijd. Dankzij zijn turnover kwamen de Lakers met nog 45 seconden te gaan op voorsprong. Rookie Kostas Papanikolaou scoorde negentien punten.

De Rockets hebben nu negen overwinningen en drie nederlagen. Het record van de Lakers is door de overwinning nu 3-9.

Tip-Off
Ook het beste team in de Western Conference, de Memphis Grizzlies, ging onderuit. De Toronto Raptors waren met 96-92 te sterk. De Grizzlies misten een aantal belangrijke basisspelers vanwege een maagvirus. Zo konden bijvoorbeeld Tony Allen en Courtney Lee niet meedoen vannacht. Ondanks de afwezigheid van een aantal spelers slaagden de Grizzlies er toch in om het heel lang spannend te houden. Point guard Kyle Lowry besliste de wedstrijd pas in de laatste tien seconden in het voordeel van de Raptors.

DeMar DeRozan werd met 21 punten de topscorer aan de kant van Toronto. De shooting guard raakte tien van zijn 22 schoten. Lowry was met zeven assists en achttien punten erg belangrijk als aangever. Terrence Ross (16), Louis Williams (13) en Jonas Valanciunas (10) hadden ook dubbele cijfers.

Aan de kant van de Grizzlies waren het de vertrouwde namen die een goede wedstrijd speelden. Marc Gasol (24 punten en twaalf rebounds), Zach Randolph (achttien punten en achttien rebounds) en Mike Conley (negentien punten en tien rebounds) noteerden allen een double-double. Een geëmotioneerde Vince Carter (hij werd voorafgaand aan de wedstrijd geëerd, red.) kende geen gelukkige avond tegen zijn voormalige team. Carter raakte maar drie van zijn elf schoten en eindigde de wedstrijd met zeven punten.

Three Point Play
– De San Antonio Spurs versloegen vannacht LeBron James en de Cleveland Cavaliers, 92-90. Het was de eerste keer sinds de NBA Finals, dat King James een wedstrijd speelde tegen de Spurs. James speelde een redelijke wedstrijd met vijftien punten, negen assists en zes rebounds, maar leed met nog minder dan vijf seconden te gaan de fatale turnover.

Uitblinker aan de kant van de Cavs was center Anderson Varejao. Hij maakte elf van zijn zestien schoten en was goed voor 23 punten, elf rebounds en twee blocks. Point guard Kyrie Irving scoorde twintig punten.

Boris Diaw en Tim Duncan speelden erg goed voor de Spurs. Beide spelers zorgden voor negentien punten. Diaw had verder zeven assists, zes rebounds, drie steals en een block.

– De Dallas Mavericks verknalden de terugkeer van Bradley Beal bij de Washington Wizards. De Mavs wonnen met 105-102. Het moment van de wedstrijd kwam van Dirk Nowitzki. De Duitser moest in het vierde kwart, met nog acht minuten te gaan, even naar de kleedkamer vanwege een blessurebehandeling. Vier minuten later keerde hij terug om vervolgens met nog iets minder dan anderhalve minuut te spelen een driepunter raak te gooien en de Mavericks op een 102-97 voorsprong te zetten.

Shooting guard Monta Ellis speelde een geweldige partij. Al in de eerste helft noteerde hij 24 punten. Uiteindelijk zou hij de wedstrijd afsluiten met 34 punten.

Bradley Beal keerde na zes weken blessureleed weer terug aan de kant van de Wizards. De guard, die geen basisplaats had, maakte de meeste punten aan de kant van Washington. Beal noteerde 21 punten en had daarnaast drie rebounds en drie assists.

– De Milwaukee Bucks wonnen een spektakelstuk in Brooklyn. Na triple overtime werden de Brooklyn Nets uiteindelijk met 122-118 verslagen. Rookie Jabari Parker speelde daarin een belangrijke rol. Hij was goed voor 23 punten en zeven rebounds. Ook O.J. Mayo (21), Brandon Knight (18) en Giannis Antetokounmpo (18) speelden goed. De Griek had naast zijn achttien punten ook twaalf rebounds, vier assists, drie steals en maar twee turnovers.

Deron Williams en Joe Johnson speelden beiden meer dan 52 minuten voor de Nets en noteerden samen 36 punten. Brook Lopez maakte de meeste punten. Hij was goed voor 26 punten, maar verloor ook zeven (!) keer de bal.

Stat of the Night
Kevin Martin: 35 MIN, 37 PTS, 4 REB, 2 AST, 2 STL, 0 BLK, 7 3PM, 14/20 FG, 2/6 FT

Ty Lawson had vannacht voor de vierde keer in zijn carrière een wedstrijd met minstens vijftien punten en vijftien assists. De Denver Nuggets wonnen mede dankzij Lawson met 107-100 van de Oklahoma City Thunder.

Solomon Hill zorgde voor de eerste buzzer beater voor de Indiana Pacers sinds 2010. De Pacers versloegen de Charlotte Hornets met 88-86.

Nikola Vucevic gaat aan de leiding als het gaat om double-doubles. De center van de Orlando Magic noteerde er wederom één vannacht. In de met 114-90 verloren wedstrijd tegen de Los Angeles Clippers had hij negentien punten en veertien rebounds.

San Antonio Spurs (7-4) – Cleveland Cavaliers (5-5) 92-90
Oklahoma City Thunder (3-10) – Denver Nuggets (4-7) 100-107
Memphis Grizzlies (10-2) – Toronto Raptors (9-2) 92-96
Charlotte Hornets (4-8) – Indiana Pacers (5-7) 86-88
Los Angeles Clippers (6-4) – Orlando Magic (5-8) 114-90
Boston Celtics (4-6) – Philadelphia 76ers (0-11) 101-90
Dallas Mavericks (9-3) – Washington Wizards (7-3) 105-102
Milwaukee Bucks (7-5) – Brooklyn Nets (4-7) 122-118 (3OT)