Koppositie Mets aan de hand van ‘power-hitter’ Lucas Duda

Door

CLDM-njUsAAf9Tm

Het kan Bryce Harper misschien geen barst interesseren, maar de New York Mets hebben de koppositie in de NL East-divisie overgenomen van de Washington Nationals. Noah Syndergaard en Lucas Duda werden uitgeroepen tot Co-NL Player of the Week en vooral de 29-jarige Duda verbaast vriend en vijand met zijn eigen Home Run Derby.

The Big Lebowski was afgelopen week goed voor zeven homeruns, tien binnengeslagen punten en een .474/.524/1.632 slashline. In zijn laatste negen wedstrijden timmerde Duda negen keer de bal over de hekken, ter vegelijking: voor 25 juli 2015 had de eerste honkman 94 wedstrijden nodig om tot twaalf homeruns te komen.

De Mets hebben een voorsprong van één wedstrijd op de Nationals met nog 56 wedstrijden te gaan, waarvan 42 wedstrijden (75 procent) tegen teams met een losing record. Postseason lonkt voor de Metropolitans, voor het eerst sinds 2006.

In de tussentijd genieten de fans van de ontketende Duda. Hij is zelfs zo populair, dat Curtis Granderson een Instragram-account is gestart over zijn teamgenoot.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen