Kings komen terug tot 2-1 in serie

Chicago Blackhawks v Los Angeles Kings - Game Three

De Los Angeles Kings hebben met een 1-3 zege in eigen huis de stand in de serie tegen de Chicago Blackhawks teruggebracht tot een 2-1 achterstand. Het was alweer de vijftiende playoff-overwinning in eigen huis op rij voor de Kings.

Een knappe prestatie, want de Kings moesten ook in wedstrijd 3 weer zonder Mike Richards aantreden. De aanvaller viel uit de warming up van wedstrijd 2 en bleek nog niet voldoende hersteld van die blessure in aanloop naar de eerste ontmoeting van beide teams in het Staples Center in deze serie.

Zonder Richards gingen de Kings sterk van start en waren de bovenliggende partij in de openingsminuten. De sterke start werd bezegeld met de openingstreffer van Justin Williams. Slava Voynov leek vanaf de blauwe lijn te gaan schieten, maar gaf de puck tussen de verdediging door aan Williams, die doelman Corey Crawford kansloos liet. Laat in de openingsperiode had Drew Doughty zijn ploeg zelfs bijna op 0-2 gezet, maar zijn schot strandde op de paal.

In de tweede periode kwam die tussenstand alsnog tot stand. Na ruim zes minuten hielden Tyler Toffoli en Jeff Carter vier verdedigers bezig, waarna Toffoli de puck opzij wist te schuiven naar de volledig vrijstaande Slava Voynov. De Rus brak zijn stick bij het schot, maar daar was ook doelman Crawford door verrast en hij had geen antwoord op het schot van Voynov. Het was alweer de vijfde goal van Voynov in deze playoffs, waarmee hij samen met Johnny Boychuk van de Boston Bruins koploper is onder verdedigers.

De Kings hadden daarna de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien, toen Duncan Keith voor de duur van vier minuten naar de penalty box moest voor high-sticking tegen Jeff Carter. Keith sloeg de aanvaller vol in zijn gezicht met de stick en gaf na de wedstrijd aan dat het incident “een ongeluk” was. Hij zal zich echter nog wel moeten verantwoorden tegenover de NHL Department of Player’s Safety. De Blackhawks wisten de langdurige penalty zeer goed te verdedigen en lieten in die vier minuten straf die volgden slechts één schot toe.

Bryan Bickell zorgde er een paar minuten later voor dat de Blackhawks weer terug in de wedstrijd kwamen. Terwijl Marian Hossa aan de zijkant twee verdedigers van de Kings bezig hield, kon Bickell achter het net vrij doorschaatsen en met en wrap-around wist hij Jonathan Quick te passeren.

In de tweede periode waren de Blackhawks slechts tot 3 schoten gekomen, maar het was wel de opstap naar een spannende derde periode. De Blackhawks schoten vaker op doel en kwamen vooral via opnieuw Bickell heel dichtbij de gelijkmaker, maar Jonathan Quick hield zijn ploeg in die periode sterk in de wedstrijd. Dwight King scoorde 28 seconden voor het einde van de wedstrijd met een empty netter de 1-3, waarmee de wedstrijd definitief beslist was.