Kings en Sharks weer in evenwicht

De Los Angeles Kings hebben zaterdagavond goede zaken gedaan door de tweede wedstrijd in hun confrontatie met de San Jose Sharks met 0-4 te winnen. Hierdoor keren de Kings met een 1-1 tussenstand terug naar Los Angeles voor de volgende twee wedstrijden van de eerste ronde van de play-offs.

De grote man aan de kant van de bezoekers was verdediger Drew Doughty (foto), die in alle vier de goals een belangrijk aandeel had. Daarnaast leverde ook goalie Jonathan Quick een prima prestatie door alle vierendertig schoten van de Sharks te keren.

De basis van de overwinning werd in de eerste periode door de Kings gelegd via twee powerplay-goals. Na ruim twaalf minuten profiteerde Jack Johnson via een hard afstandsschot namelijk van een man-meersituatie en drie-en-een-halve minuut later volgde Doughty het voorbeeld van zijn ploeggenoot met zijn eerste goal van de avond.

In de tweede periode bezegelde Doughty het lot van San Jose in feite door van grote afstand de puck achter Sharks-goalie Anttii Niemi te schieten. Rookie Kyle Clifford maakte vroeg in de laatste periode de vernedering voor de thuisploeg helemaal compleet door van dichtbij de 0-4 binnen te schieten. Net als bij het eerste doelpunt van de wedstrijd was Doughty ook hier een van de aangevers.

Sharks-coach Todd McLellan was zowel verrast als kwaad over de prestatie van zijn team: „Ik zou zeer teleurgesteld zijn als het hele team niet een beetje kwaad was en zich niet zou schamen. Het is lastig om twee of drie jongens aan te wijzen die het benodigde niveau behaalden vandaag. De Kings gingen er vandaag gewoonweg meer voor dan wij.”

Aangezien hun belangrijkste twee centers niet van de partij waren, was het goed voor de Kings dat hun verdedigers voor de doelpunten zorgden. „We hebben veel pech gehad met de afwezigheid van Stoll en Kopitar,” aldus man of the match Doughty. „Men dacht dat we vanavond geen kans zouden hebben, maar ik ben blij dat we deze mensen terechtgewezen hebben.”