Kelly wil efficiëntere trainingen; Vick noemt critici ‘onwetend’

Door

Philadelphia Eagles v New York Giants
Ex-Eagles hoofdcoach Andy Reid stond in Philadelphia bekend om zijn lange trainingsdagen. Van ’s morgens tot ’s avonds hield hij zijn spelers op het trainingscomplex. Zo kon hij ze beter in de gaten houden. De vrije uurtjes vulden de spelers dan maar met middagdutjes in de kleedkamer of het binnensmokkelen van junk food.

Kort maar krachtig
De nieuwe head coach Chip Kelly is nu van plan die overtollige uren op het complex te schrappen. Zijn trainingsdagen zullen korter maar efficiënter zijn. De spelers zullen daardoor vroeger vrij zijn. Kelly verwacht dat de spelers die extra vrije tijd echter goed benutten: 10 à 12 uur slaap heeft een topatleet volgens hem nodig.

Maar Kelly is niet naïef. Hij weet dat verscheidene spelers niet zo professioneel zullen handelen als van hen verwacht wordt: junk food eten, tot in de vroege uurtjes Xbox spelen, of, nog erger, uitgaan. “Die spelers zullen echter snel door de mand vallen tijdens de intensieve trainingen. En ofwel zakken ze plaatsen op de Depth Chart en worden ze gecut, ofwel veranderen ze hun gewoontes.” Klare taal uit de mond van de nieuwe hoofdcoach.

Vick
Michael Vick is vaak geprezen om zijn atletische capaciteiten. Zijn mogelijkheid om verdedigingen te lezen is echter al even vaak bekritiseerd. Volgens Vick weten zijn critici niet waarover ze het hebben: “Je kunt niet twaalf jaar in de NFL spelen zonder een defense te kunnen lezen. Mensen die dat over mij zeggen zijn onwetend en hebben geen verstand van football.”

De Eagles quarterback presteerde vorig seizoen opnieuw ondermaats. NFL Analyst Greg Cosell ziet in zijn gebrekkige passing game de verklaring: “Vick is tot op de dag van vandaag geen geslaagde passer. Hij blijft een speler die van week tot week weinig stabiliteit heeft. Hij is altijd gevaarlijk, soms geniaal, maar zelden constant.”

We zijn benieuwd wat Vick daarop te zeggen heeft.

Foto: Getty Images

Dit artikel is geschreven door Mathieu Dujardin

Ook leuk om te lezen