Samenwerking WWE en NFL

Door

wwe_r_colorJim Ross heeft deze week in Washington D.C. gesproken met officials van de NFL Players Association. Het doel van dat gesprek was om de mogelijkheden met betrekking tot een samenwerking tussen WWE en de NFL te verkennen. “Niet iedereen krijgt een plek op het ‘roster’ van 53 spelers. Er zijn dus atleten die een nieuwe baan zoeken en wij (WWE) hebben vacatures.” aldus Ross. Via Twitter liet de Hall of Famer weten dat het gesprek goed is verlopen en dat hij benieuwd is wat de toekomst zal brengen.

Jim Ross was in het verleden ‘Executive Vice President of Talent Relations’ en speelt tegenwoordig een rol in het ‘talent-development program’ van de WWE. Ross is een groot voorstander van het rekruteren van atleten, hij was onder andere verantwoordelijk voor het contracteren van WWE legende en Hollywoodster Dwayne ‘The Rock’ Johnson. De voormalige WWE Champion speelde als defensive lineman bij de University of Miami en de Calgary Stamperders in de CFL (Canadian Football League). Na het mislukte American Football avontuur in Canada maakte hij de overstap naar WWE.

The Rock is niet de enige ex American Football speler die de overstap naar ‘sports entertainment’ heeft gemaakt. WWE Champion John Cena was tijdens zijn college tijd een verdienstelijk offensive lineman voor Spingfield College, hij wist het te schoppen tot Division III All-American. Ook Bill Goldberg (Atlanta Falcons), Lex Luger (Green Bay Packers), Steve ‘Mongo’ McMichael (Chicago Bears). Brian Pillman (Cincinnati Bengals) en Ron Simmons (All-American bij Florida State University) ruilden ‘the gridiron’ in voor ‘the squared circle’.

All WWE trademarks, logos and copyrights are the exclusive property of WWE and its subsidiaries. All other trademarks, logos and copyrights are the property of their respective owners.
© 2013 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen