Kansas City en Houston strijden voor finaleplek

Door

Houston Dynamo en Sporting Kansas City spelen vanavond in om een finaleplaats in de MLS-Cup. De twee clubs spelen het onderonsje van de oostelijke competitie om half zes lokale tijd in Kansas. De nummers één en twee van de ranglijst van Oost-Amerika versloegen in de vorige ronde respectievelijk Philadelphia Union en Colorado Rapids.

De ontmoetingen eerder dit seizoen eindigden in een gelijkspel en in een 3-0 overwinning voor Sporting Kansas City. Tijdens de overwinning was Teal Burnbury de grote man aan de zijde van Kansas. In het uitduel pakte Kansas juist ternauwernood een punt. In de laatste minuut kopte Aurélien Colin raak.

In de ranglijst ontliepen de clubs elkaar niet veel dit jaar. Kansas werd kampioen van de oostelijke competitie met 51 punten. Houston wist in 34 wedstrijden tot twee punten minder te komen. Ook de doelsaldi van beide ploegen lagen dichtbij elkaar: +10 om +4.

Trainer van Sporting, Peter Vermes, hamert op scherpte. ,,De jongens moeten goed beseffen dat ze nu nog helemaal niks hebben gepresteerd. We hebben nog helemaal niks gewonnen.” Maar de trainer heeft goede hoop in de afloop. ,,Wij maken een goede kans. Het wordt een tactisch spel, maar het team heeft inmiddels een hoop zelfvertrouwen.”

Vermes kan vanavond in de belangrijke wedstrijd mogelijk weer een beroep doen op Omar Bravo. Hij ontbrak in de afgelopen week nog met een spierblessure. ,,Ik denk dat ik kan spelen, maar ik wil niks overhaasten, want niemand heeft er wat aan als ik nu weer geblesseerd raak en ik straks zes weken niet kan spelen”, is de aanvaller voorzichtig over zijn rentree.

Geoff Cameron, de trainer van Houston, is niet bang om opnieuw met 3-0 ten onder te gaan tegen Sporting. ,,Ik ben niet angstig om weer met die cijfers te verliezen. We gaan ons niet aan hun spel aanpassen. Ik denk dat wij moeten spelen op de manier die goed bij ons past, dan moet het goed komen.”

De winnaar van vanavond komt op 20 november tegen de winnaar van de strijd tussen Los Angeles Galaxy en Real Salt Lake.

Foto: Centerlinesoccer.com

Ook leuk om te lezen