Jose Altuve

Jose ‘PlayStation’ Altuve op jacht naar AL MVP Award

Door

Jose Altuve

Jose Altuve leidt de American League in slaggemiddelde, honkslagen, on-base percentage en gestolen honken. De laatste speler die het seizoen eindigde als leider in deze vier categorieën? Hall of Famer Ty Cobb in 1917.

Op 16-jarige leeftijd tekende Altuve een profcontract bij de Houston Astros ter waarde van vijftien duizend dollar. Tien jaar later heeft de Venezuelaanse tweede honkman een batting title, stolen base title (beide in 2014), twee Silver Slugger Awards, een Gold Glove en vier All-Starverkiezingen achter zijn naam.

Nu is hij op jacht naar zijn eerste AL MVP Award. Pas op Mike Trout!

Superseizoen
De sterspeler van de Astros benadrukte zijn superseizoen afgelopen zondag door tegen de Los Angeles Angels twee homeruns te slaan in zijn eerste twee slagbeurten. De teller staat nu op zeventien homeruns (een persoonlijk record).

Er is niet één speler in de MLB met een hoger slaggemiddelde (.359) en aantal honkslagen (140) dan Altuve. Hij slaat 21-uit-41 na de All-Star break en hij heeft meer walks dan strikeouts. Het maakt voor Altuve niet uit waar de bal komt.

Knipsel

“Die gozer speelt PlayStation daarbuiten”, zei teamgenoot George Springer tegenover Yahoo! Sports. “Wij werken ons een slag in de rondte en hij speelt PlayStation. Het is indrukwekkend. Hij is niet alleen goed in het slaan van de bal, maar ook in het plaatsen van de bal. Hij slaat de bal waar de tegenstander niet staat. He’s that good.”

Gezien zijn postuur zou je niet zeggen dat Altuve één van de beste slagmannen is in de league. Je verwacht eerder grote, sterke figuren als Miguel Cabrera, David Ortiz en Mike Trout. Altuve meet ‘slechts’ 1 meter 67 vanaf de grond en kan de kleinste MVP ooit worden in de honkbalgeschiedenis. Height Doesn’t Messure Heart. Het levensmotto van Toronto Blue Jays-pitcher Marcus Stroman (1 meter 73).

Over Mike Trout gesproken. De regerend AL MVP is dé te kloppen man:

Speler A) .313/.424/.554 slashline, 166 wRC+ en een 6.0 fWAR
Speler B) .359/.426/.572 slashline, 165 wRC+ en een 5.5 fWAR

Speler B (Altuve) doet haast niet onder voor Speler A (Trout). Altuve gelooft zelf niet in de hype van een mogelijke MVP Award. Zijn statistieken doen het woord voor hem. Na de jarenlange strijd tussen Cabrera en Trout voor de meest waardevolle speler in de American League, kan Altuve straks er met de prijs vandoor gaan.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen