MLB Update: Colon naar Mets, MLB wijzigt regels

Door

Division Series - Detroit Tigers v Oakland Athletics - Game OneBartolo Colon zet zijn carrière voort bij de New York Mets. De veertigjarige pitcher, die de afgelopen seizoenen uitkwam voor de Oakland Athletics, kwam met de Metropolitans een tweejarig contract ter waarde van twintig miljoen dollar overeen. Colon moet overigens nog wel een medische keuring doorstaan alvorens de deal officieel wordt. In New York wordt hij gezien als de plaatsvervangende ace aangezien Matt Harvey het komende seizoen gaat missen vanwege een Tommy John-operatie.

Colon kende vorig jaar een uitstekend seizoen, waarin hij achttien wedstrijden won en slechts zes verloor. Daarnaast zette hij een ERA van 2.65 neer en gooide hij 117 keer drie slag in ruim 190 innings. Met deze prestatie behaalde de voormalig CY Young Award-winnaar voor het eerst sinds 2005 het All-Star Team. Overigens miste hij aan het begin van dit seizoen nog wel een aantal wedstrijden in verband met een schorsing van vijftig wedstrijden die hij in 2012 opliep vanwege drugsgebruik.

MLB wijzigt thuisplaatregels

De dagen van de botsingen op de thuisplaat waarbij de loper zo hard mogelijk op de catcher in komt lopen in de hoop dat deze dan de bal laat vallen zodat de honkloper kan scoren, lijken voorbij. De MLB besloot met een grote meerderheid dat deze acties met ingang van komend seizoen zijn verboden. Hiermee hoopt de League situaties zoals hieronder te voorkomen.

Spelers die dan nog bewust hard op de catcher inlopen, worden hoogstwaarschijnlijk altijd uitgegeven, ook al raken zij de thuisplaat zonder uitgetikt te zijn. Daarnaast kunnen er ook straffen worden uitgedeeld in de vorm van boetes of uitsluitingen. De vernieuwde spelregel moet overigens nog wel worden goedgekeurd op de volgende Owners Meeting in januari en door de Major League Baseball Players Association.

“Volgens mij is dit een goede oplossing voor een paar kwesties die zijn ontstaan,” aldus Sandy Alderson, General Manager van de Mets en voorzitter van Spelregelcommissie. “Allereerst rekent het af met blessures die vaak ontstaan door dergelijke botsingen. Daarnaast speelt deze maatregel in op de groeiende bezorgdheid in de algehele sportwereld over hersenschuddingen.”

Mariners blijven zich versterken

De Seattle Mariners zijn niet stil blijven zitten na het aantrekken van Robinson Cano. Gisteren wist de ploeg nog twee spelers aan zich te binden. Allereerst koos free agent Corey Hart ervoor om bij de M’s een eenjarig contract te tekenen in plaats van bij zijn oude team, de Milwaukee Brewers. Hiermee wordt de 31-jarige slugger, die in 2013 het hele seizoen miste vanwege knieblessures, herenigd met Jack Zduriencik, de huidige GM van de Mariners die Hart drafte toen hij nog leiding gaf aan het scoutteam van de Brewers.

Daarnaast voltooiden de M’s gisteren een trade waarmee zij Logan Morrison binnenhaalden van de Miami Marlins. In deze deal bewandelt reliever Carter Capps de omgekeerde weg. Met deze twee spelers haalt de ploeg uit Seattle in potentie veel power binnen, maar het valt nog maar te bezien of dat deze spelers nog wel kunnen brengen wat ervan hen wordt verwacht, aangezien ze allebei in het verleden veelvuldig te kampen hebben gehad met (knie)blessures.

Overigens willen de Mariners ook hun startende rotatie nog versterken en daarbij was hun oog gevallen op David Price. De club was de onderhandelingen met de Tampa Bay Rays al gestart, maar de ace gaf al te kennen dat hij niet bereid was om zijn huidige contract, dat nog twee jaar doorloopt, te verlengen in Seattle. Het is nu dus nog maar de vraag of, en zo ja hoeveel, de M’s in Price willen investeren nu zij weten dat hij over twee jaar weer weg zal zijn.

Short Hops

 • Na het vertrek van Robinson Cano zijn de New York Yankees op zoek naar versterking in het infield. De naam van free agent tweede honkman Omar Infante valt hierbij veelvuldig, maar hierin zou de ploeg uit de Big Apple zware concurrentie hebben van de Kansas City Royals. De Yanks kijken daarom ook verder en zijn naar verluidt geïnteresseerd in een trade met de Cincinnati Reds rond tweede honkman Brandon Phillips, die graag wil vertrekken bij zijn club. Een eerste bod van de Reds om Phillips te ruilen voor outfielder Brett Gardner is nog wel afgewezen door de Yankees. Overigens zingt ook de naam van Nederlandse infielder Didi Gregorius nog rond in de Bronx.
 • Het had er aanvankelijk alle schijn van dat Matt Kemp zijn laatste wedstrijd voor de Los Angeles Dodgers had gespeeld en dat hij dit offseason zeker getrade zou worden. De ploeg schijnt hier echter op te zijn teruggekomen en heeft de outfielder van het trading block gehaald. Volgens zijn agent is een trade voorlopig van tafel al zullen de Dodgers zeker luisteren als er een team met overweldigend bod op de proppen komt.
 • Edison Volquez zet zijn loopbaan waarschijnlijk voort bij de Pittsburgh Pirates. De dertigjarige pitcher, die het afgelopen seizoen geen onuitwisbare indruk achterliet bij de San Diego Padres en de Los Angeles Dodgers, tekent naar verluidt een eenjarig contract ter waarde van vijf miljoen dollar, al wil de club nog niets bevestigen. De Pirates maakten overigens wel bekend dat zij het contract met pitcher Charlie Morton verlengen tot en met 2016.
 • Rajai Davis komt de komende twee jaar uit voor de Detroit Tigers. De outfielder was hoogstwaarschijnlijk de snelste speler op de free agent-markt en dat is precies een eigenschap die de Tigers nog goed konden gebruiken.
 • De Oakland A’s kwamen met de Washington Nationals een deal overeen waarmee zij het snelle talent Billy Burns overnemen en reliever Jerry Blevins naar de hoofdstad sturen. Hiermee gebruiken de Athletics hun sterke bullpen om hun wat zwakke talentenpool te versterken. Deze trade was alweer de vijfde deal die Oakland sloot in de afgelopen tien dagen.

River ave. wordt Rivera ave.

De stad New York eerde Mariano Rivera al toen zij besloten de laatste dag van zijn loopbaan om te dopen tot Mariano Rivera-dag. Gisteren werd bekend dat de stad heeft besloten om ook een straat naar de meest succesvolle reliever aller tijden te vernoemen. Dat is overigens maar een kleine stap, want er wordt slechts een letter toegevoegd aan een bestaande straat en laat River Avenue nu net de straat zijn, waaraan Yankee Stadium ligt. Als je ooit nog naar een thuiswedstrijd van de Yankees wilt gaan, kun je voortaan dus op zoek naar Rivera Avenue.

Foto: Getty Images

2 Reacties
 1. Erwt 9 jaar ago

  ‘..zwarte concurrentie..’ in het stukje over NYY. Moet waarschijnlijk ‘..zware concurrentie..’ zijn. Toch zeker?!

 2. Richard van Welie 9 jaar ago

  Haha, jazeker. Ik heb het inmiddels aangepast. Bedankt voor je oplettendheid!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen