Joffrey Lupul naar de KHL

Door

Toronto Maple Leafs-aanvaller Joffrey Lupul (foto) zal tijdens de rest van de huidige lock-out uit gaan komen voor Avtomobilist Yekaterinburg. Dit team staat met slechts vier overwinningen in 23 wedstrijden laatste in de KHL. Lupul’s Maple Leafs-teamgenoten Mikhail Grabovski en Nikolai Kulemin spelen reeds in de KHL, bij respectievelijk CSKA Moskou en Metallurg Magnitogorsk.

Lupul’s transfer is opvallend te noemen, want eigenlijk voldoet hij niet aan de eisen die de KHL heeft gesteld omtrent het tijdelijk aantrekken van niet-Russische NHL-spelers. Een niet-Russische NHL-speler moet minimaal 150 wedstrijden gespeeld hebben in de laatste drie NHL-seizoenen, de afgelopen twee jaar in internationaal verband zijn uitgekomen voor zijn land, in de finale van de Stanley Cup hebben gespeeld of een individuele award hebben gekregen. Lupul voldoet aan geen van deze eisen, maar omdat hij in de laatste All-Star Game speelde mag hij de nummer laatst in de KHL toch komen versterken.

Lupul is pas de vierde Noord-Amerikaan die in de KHL neerstrijkt. Joe Pavelski (San José Sharks) en Evander Kane (Winnipeg Jets) komen uit voor Dynamo Minsk en Ryan McDonagh (New York Rangers) heeft tijdelijk onderdak gevonden bij Barys Astana. Wie weet volgen er echter meer Noord-Amerikaanse NHL-spelers nu de KHL de regels rond het aantrekken van niet-Europese spelers wat minder strak lijkt te hanteren.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen