Joe Philbin ontslagen door de Miami Dolphins

Door

Baltimore Ravens v Miami Dolphins
De Miami Dolphins hebben na vier wedstrijden al afscheid genomen van Joe Philbin. De club uit Florida wist maar een van de eerste vier wedstrijden te winnen en het lijkt nu al bijna onmogelijk voor de Dolphins om de play-offs te halen. De nederlaag van de ploeg gisteren op Wembley kostte Philbin uiteindelijk de kop.

Philbin was ruim drie jaar de hoofdcoach van de Dolphins en zijn record was 24-28, waarbij hij in zijn beste seizoen acht van de zestien wedstrijden wist te winnen met zijn ploeg.

De Dolphins begonnen het seizoen nog goed met een overwinning op de Washington Redskins, maar daarna volgden nederlagen tegen de Jaguars, Bills en Jets, niet bepaald de kampioenskandidaten dit seizoen. Vooral de kansloze nederlagen tegen de rivalen in de divisie werden Philbin zwaar aangerekend. De Dolphins speelden zondag in Londen drie kwarten zeer slecht en kwamen pas in de slotfase een beetje in het spel, maar echt een kans op de overwinning zat er niet in voor Miami.

De slechte resultaten komen na een offseason waarin de verwachtingen hooggespannen waren. Ndamukong Suh werd van Detroit naar de zon in Miami gelokt met een zeer riant salaris, maar op veld bleek er nauwelijks sprake van een verbetering. De Dolphins hadden onder Philbin de op twee-na-slechtste verdediging en tegen de rush stonden ze zelfs laatste, zoals Chris Ivory van de Jets gisteren demonstreerde met een career-high 166 rushing yards.

Philbin gaf zelf na de nederlaag gisteren aan het vertrouwen te hebben de klus af te mogen maken bij Miami, maar de clubleiding dacht hier anders over. Dit tot grote vreugde van de fans, want de klantenservice van het vliegveld van Heathrow moest gisteren overuren maken om alle grappen over het mogelijke ontslag van Philbin te beantwoorden.

Philbin zal bij de Dolphins opgevolg worden door Dan Campbell, de tight end coach van het team. Hij zal het seizoen afmaken als interim-coach. Campbell heeft het geluk dat de Dolphins komende week hun bye-week hebben, waardoor hij een week langer de tijd heeft de ploeg weer op de rit te krijgen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen