NFL Update: Adrian Peterson’s problemen zo goed als opgelost

Door

Adrian Peterson Hearing

Adrian Peterson is op de weg terug naar de gridiron. Samen met zijn advocaten sloot hij een deal met de rechtbank van Montgomery County, Texas waarin hij zogenaamd pleitte voor een ‘no contest’. Deze gerechtelijke term houdt in dat de gedaagde niet direct toegeeft schuldig te zijn aan de feiten, maar wel erkent dat als het tot een rechtzaak zou komen, de aanklager voldoende bewijs in handen heeft die het voor een jury mogelijk maakt om zijn schuld te bewijzen.

Peterson zal dus niet naar de gevangenis hoeven, maar krijgt wel een proeftijd, moet een boete van vierduizend dollar betalen én participeren in tachtig uur sociaal werk. Verder moet hij een cursus Opvoeding volgen. Wanneer zijn proeftijd zonder incidenten verloopt, zal deze zaak niet op zijn strafblad komen.

Na afloop liet Peterson weten: “Sorry voor mijn acties. Ik hou meer van mijn zoon dan dat jullie je kunnen inbeelden. Ik kijk er naar uit om de band met mijn zoon verder op te bouwen. Al met al ben ik blij dat dit nu afgelopen is en dat mijn familie en ik weer vooruit kunnen kijken.”

Hoewel de uitspraak betekend dat AP vrijwel weer direct zou kunnen terugkeren naar de Vikings, werd al bekend dat hij niet meteen ‘reinstated’ gaat worden. De NFL liet dinsdag het volgende weten: “We zullen de zaak bekijken en op basis daarvan een beslissing maken. Maar we kunnen daar geen termijn op plakken.”

Peterson kwam alleen in week 1 tot spelen toe en werd voor aanvang van week 2 voor onbepaalde tijd op non-actief gesteld. Al die tijd kreeg hij overigens wel doorbetaald door zijn werkgever.

Nu de gerechtelijke procedure ten einde komt, kan Peterson nog wel bestraft worden door de tuchtcommissie van de NFL zelf. Die hanteren hun eigen regels via hun personal conduct policy.

 

Andere headlines:

  • Aldon Smith (San Francisco 49ers) weet nog niet of hij weer aan de bak kan en ‘reinstated’ zal worden door de NFL. Smith werd voor negen wedstrijden geschorst, naar aanleiding van het overtreden van de NFL’s policies on substance abuse and personal conduct.
  • Volgens Jerry Rice stellen veel spelers van de San Francisco 49ers vragen bij de college-stijl manier van coachen van head coach Jim Harbaugh. Volgens de legendarische receiver vertrouwden een aantal huidige spelers van de 49ers dit aan hem toe. Ze vinden dat die college mentaliteit niet past bij de manier van spelen in de NFL. Hij liet ook weten er zeker van te zijn dat Harbaugh aan het eind van het seizoen vertrekt bij de 49ers, wat er ook gebeurt. Het probleem is volgens Rice dat niemand weet wat de plannen van Harbaugh zijn en dat die onzekerheid reflecteert op het wisselvallige spel van de 49ers.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen