Jets-aanvaller Rypien dood aangetroffen

Door

De Royal Canadian Mounted Police in Alberta heeft gisteren bevestigd dat Rick Rypien, center van de Winnipeg Jets, maandag dood is aangetroffen in zijn woning in Crowsnest Pass, Alberta. Volgens politiefunctionarissen is de dood van de 27-jarige Canadees niet van verdachte aard.

Rypien speelde zijn volledige zesjarige NHL-carrière voor de Vancouver Canucks, waarin hij 16 punten wist te scoren en 226 strafminuten kreeg in 119 wedstrijden. Het afgelopen seizoen was hij slechts goed voor één punt in negen wedstrijden, aangezien hij een groot deel van het seizoen miste om persoonlijke redenen.

In de tussentijd kwam Rypien ook nog uit voor de Manitoba Moose in de AHL, waarin hij in totaal goed was voor twee assists en één goal in achttien wedstrijden. Hij groeide daar uit tot een favoriet van de fans en zijn goede spel hier zorgde er afgelopen maand voor dat hij een eenjarig contract mocht ondertekenen bij de Winnipeg Jets.

De Jets lieten in een statement weten diep geschokt te zijn door het overleden van hun speler: „Zeer bedroefd bevestigen wij het overlijden van Rick Rypien. Zoals veel mensen wel weten, was hij nauw verbonden met True North Sports & Entertainment, de Winnipeg Jets, de voormalige Manitoba Moose en de Vancouver Canucks. Onze gedachten gaan uit naar zijn gezin, familie en vrienden. Daarnaast willen wij Ricks fans bedanken voor alle steunbetuigingen die binnen blijven stromen.“

„Rick was een getalenteerde speler met een grote toekomst voor zich. Zijn honger voor het spelletje maakte van hem een waardevolle teamgenoot, zowel op als van het ijs. Dit verlies heeft ons meer geraakt dan alleen op het ijshockey-vlak.”

Foto: vancouversun.com/cbc.ca

 

Ook leuk om te lezen