James: ‘NBA Lockout houdt geen stand’

Door

De King without a ring is optimistisch dat het komende NBA-seizoen zal doorgaan. LeBron James heeft zijn prioriteiten gesteld en laat daarom aanbiedingen van andere landen(voorlopig) voor wat ze zijn.

James wil niet denken aan het worst case scenario. ,,Ik ben optimistisch dat we een reguliere competitie zullen hebben dit jaar,” zei James. “Ik ben heel optimistisch en heb echt het gevoel dat de lockout niet nog heel lang stand zal houden. Daarom richt ik mij op het spelen in mijn eigen land.”

Gedurende de laatste weken probeerde James door de zure appel heen te bijten die hij verkreeg toen zijn Heat verloor van de Dallas Mavericks. LBJ stelde zelf teleur in de laatste wedstrijden van de Finals.

“Momenteel probeer ik te focussen op een betere speler te worden. Ik werk elke dag aan mijn game“, zei James in een interview. “Zoals ik eerder al zei, de Mavericks zijn een schitterend team en zij verdienden dit kampioenschap. Ik probeer dit allemaal te gebruiken voor het volgend seizoen. Dan moeten we wel de titel binnenslepen.”

Gedurende zijn zomertrainingen heeft hij hulp gezocht van een bijzonder persoon. Niemand minder dan voormalige Rockets-superster Hakeem Olajuwon helpt LBJ onder andere om aan zijn low-post play te werken. Dat is van de mindere punten van James, die verder weinig zwaktes kent.

“Ik kijk naar wat hij (Olajuwon) kon verwezenlijken in zijn carrière”, zei James. “Ongelooflijk talent, meervoudig kampioen. Als ik zie hoe hij kon domineren onder de basket, dat is echt indrukwekkend. Voor mij als individu is het belangrijk te kijken welke zaken ik moet doen om mezelf beter te maken. Samenwerken met zo iemand is een van die zaken.”

,,Uiteindelijk zal ik hier beter door gaan spelen en hebben mijn teamgenoten daar ook profijt van. Dat moet ons naar een nog beter niveau brengen in het nieuwe seizoen.”
 

Foto: www.dalje.com

 

Ook leuk om te lezen