Jake Arrieta krijgt Los Angeles Dodgers stil met no-hitter

Door

CNtHc0wXAAARjUK

Jake Arrieta gooide zondag in de 2-0 overwinning op de Los Angeles Dodgers de eerste no-hitter uit zijn loopbaan. Het is de veertiende no-hitter in de clubhistorie van de Chicago Cubs, de zesde no-no dit seizoen en de tweede no-hitter tegen de Dodgers binnen tien dagen. Mike Fiers van de Houston Astros was de eerste.

Tijdens Sunday Night Baseball op ESPN hadden de slagmannen van de Dodgers geen antwoord op de pitches van Arrieta die twaalf strikeouts gooide met slechts één walk. De 29-jarige ‘ace’ van de Cubs is sowieso niet te raken in de maand augustus: 6-0 record in 6 starts met een 0.43 ERA en 19 honkslagen tegen in 42 1/3 innings.

Clayton Kershaw (Dodgers) en Justin Verlander (Detroit Tigers) waren de laatste twee pitchers met een 6-0 record en ERA onder één in een kalendermaand.

Het wordt nog gekker als je kijkt naar Arrieta’s laatste 14 starts: 11-1 record, 1.07 ERA, 101 innings, 54 honkslagen tegen, 101 strikeouts en 23 walks, 0.76 WHIP en slagmannen slaan slechts een mager .155 tegen hem.

Hoe vier je een no-hitter? Met een pyjama party in het vliegtuig terug naar Chicago. Arrieta stond de verzamelde pers te woord in een prachtige onesie met snorretjes erop.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen