Jacque Vaughn nieuwe coach Magic

Door

Orlando Magic heeft Jacque Vaughn aangetrokken als nieuwe coach. De 37-jarige Vaughn werkte als assistant-coach bij de San Antonio Spurs voor Gregg Popovich en volgt de eerder deze zomer ontslagen Stan van Gundy op. De Magic gaan met de aanstelling van Vaughn verder op de verjongingsweg die de club al was ingeslagen met het aantrekken van de pas 30-jarige general manager Rob Hennigan. Het is de eerste baan als hoofdcoach voor Vaughn.

Als speler kwam Vaughn in het seizoen 2002-2003 uit voor de Magic. Hij speelde mee in tachtig wedstrijden en kwam in ruim twintig minuten tot zes punten, drie assists en 1,5 rebound per duel.

De grootste vraag voor Vaughn zal worden hoe hij de Magic komend seizoen een nieuwe identiteit gaat bezorgen, met of zonder Dwight Howard. De kans is aanzienlijk groter dat dit zonder Howard zal zijn en dan krijgt de jonge coach de lastige taak om zijn uitstekend presterende voorganger te doen vergeten. Van Gundy leidde de Magic naar de NBA-finale in 2009 en heeft met een winstpercentage van ruim 65 procent het best gepresteerd in de historie van de club.

Het lijkt erop dat de komst van Vaughn symbool staat voor de opbouwperiode die de ploeg uit Florida de komende jaren in zal slaan. Met het waarschijnlijke afscheid van Howard zullen de Magic met een jong team de weg terug moeten vinden naar de top van de Eastern Conference.

 

Ook leuk om te lezen