Jackson: ‘Gek geworden als ik bij de Spurs was gebleven’

Door

San Antonio Spurs v New York Knicks

Stephen Jackson is in Miami, maar hij is niet van plan om zijn voormalig ploeggenoten van de San Antonio Spurs in de NBA Finals tegen de Miami Heat te zien spelen. De veteraan wil plezier maken in South Beach en op de vraag van een journalist of hij spijt heeft van het missen van de Finals? “Nope. Made my money.

bannerfinalsaf

De Spurs namen in april afscheid van de 35-jarige Jackson omdat hij niet meer paste in de plannen van coach Gregg Popovich. Jackson zag dat echter anders en wilde niet meer meedoen aan de ‘mind games’ van coach Pop. “Hij vertelde me dat Danny Green en Manu Ginobili beter waren dan ik. Daar was ik het niet mee eens.”

Jackson, die in 2003 de titel veroverde met de Spurs, kwam op de trade deadline over van de Milwaukee Bucks. In 55 wedstrijden was hij goed voor 6.2 punten, 2.8 rebounds en 1.5 assists per wedstrijd. Tracy McGrady heeft nu de rol van Jackson overgenomen.

“Uiteindelijk is het goed geweest dat ik werd ontslagen, anders was ik gek geworden”, geeft Jackson toe. “Ik zou mezelf dan ook niet in het team willen.”

Meer lezen over de NBA Finals?

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen