Hurricanes beëindigen winning streak Canadiens

De Montreal Canadiens hebben zichzelf een slechte dienst bewezen in de strijd om een play-offplek. De Canadezen waren de afgelopen tijd namelijk bezig aan een sterke inhaalrace (de ploeg van coach Randy Cunneyworth was na vier opeenvolgende overwinningen alweer opgeklommen naar de elfde plaats) maar door de nederlaag van afgelopen maandag tegen de rode lantaarndrager in de Eastern Conference, de Carolina Hurricanes, blijft het gat met de nummer tien, de Winnipeg Jets, drie punten.

De Hurricanes hadden maandag wat goed te maken in Montreal, want hun laatste wedstrijd hier tegen de Canadiens ging op 16 november 2011 met 4-0 ruim verloren en dit bleek later de laatste druppel te zijn geweest voor het ontslag van toenmalige coach Paul Maurice. Met deze overwinning kruipen de Hurricanes nu weer wat dichter bij de concurrentie en staan ze nog slechts twee punten achter op de Canadiens.

De Hurricanes kwamen al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong via een tip-in van Jiri Tlusty. Halverwege de tweede periode werd deze voorsprong na een mooie aanval zelfs verdubbeld door een power play-goal van Jaroslav Spacek, die op 19 december 2011 de Canadiens verruilde voor de Hurricanes in ruil voor Tomas Kaberle.

De Canadiens kwamen echter weer snel terug in de wedstrijd want twee minuten later schoot Tomas Plekanec de 1-2 achter goalie Cam Ward. Vervolgens wist de thuisploeg nog in het tweede bedrijf de achterstand om te buigen in een voorsprong via goals van Erik Cole en David Desharnais.

In de slotperiode was het echter de beurt aan de bezoekers om weer terug te komen in de wedstrijd. Hiervoor kregen ze, toen ze met een man minder op het ijs stonden vanwege een penalty voor Bryan Allen, overigens wel wat hulp van een oud-ploeggenoot, want Eric Staal wist eerst een slappe pass van Kaberle te onderscheppen waarna hij de verdediger ook nog eens voorbijging alsof deze er niet stond. Vervolgens passeerde hij met wat fortuin goalie Carey Price met een wristshot en was de stand dus weer gelijk.

Vijf minuten later kwamen de Hurricanes weer op voorsprong via een power play-goal van Jamie McBain en dit bleek uiteindelijk het winnende doelpunt te zijn. Ruim een halve minuut voor het einde van het duel maakte captain Staal vervolgens aan alle onzekerheid een einde door via een empty netter de 3-5 binnen te schieten.

De Hurricanes kregen overigens ook een tegenslag te verwerken deze wedstrijd. Vroeg in de eerste periode moest Tuomo Ruutu namelijk het ijs al verlaten in verband met een blessure. Dit is extra vervelend voor de speler en de club aangezien Ruutu een unrestricted free agent is na dit seizoen en hij daardoor hoog op de lijst staat om getrade te worden. Het is vooralsnog dus nog afwachten of dat nog wel gaat gebeuren.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Montreal Canadiens en de Carolina Hurricanes: