Homeruns voor Simmons en Gregorius, RBI-double Schoop

Door

Atlanta Braves v Philadelphia Phillies

De Atlanta Braves blijven in de race met de Washington Nationals voor de koppositie in de NL Central divisie. In Pittsburgh werden de Pirats met 7-3 aan de kant gezet, mede dankzij een homerun van Andrelton Simmons. De Nederlandse korte stop heeft dit seizoen zes homeruns, 41 binnen geslagen punten en een .251/.297/.345 slash line.

Leading-Off
Didi Gregorius wilde niet onderdoen voor Simmons en knalde maandag tegen de Washington Nationals een two-run homer over de hekken. De geboren Amsterdammer heeft nu vijf homeruns, zeventien binnen geslagen punten in 49 wedstrijden en slaat .226/.308/.384. De homerun van Gregorius was niet genoeg voor de overwinning, want de Arizona Diamondbacks zagen de Nats in de elfde inning toeslaan voor de 5-4 zege.

Verdedigend zorgde Gregorius ook voor een hoogtepunt.

Three Strikes
* Geen homerun, maar Jonathan Schoop had een belangrijk aandeel in de 8-2 overwinning op de Chicago White Sox. De tweede honkman van de Baltimore Orioles bracht in de achtste inning met een double drie honklopers over de thuisplaat.

* Javier Baez, het wonderkind uit Puerto Rico, sloeg een two-run homer in de negende inning en de Chicago Cubs klopten de New York Mets in Citi Field met 4-1. Anthony Rizzo had Chicago in de achtste inning al op een 2-1 voorsprong gezet met een solo-shot.

* De voorsprong van de Los Angeles Angels op de Oakland Athletics in de AL West divisie bedraagt nu een halve wedstrijd dankzij een 4-2 overwinning op de Boston Red Sox. Josh Hamilton zat voor de tweede wedstrijd op rij op de bank, nadat Angels’ manager Mike Scioscia in het weekeinde kritiek had geuit op zijn outfielder. “Hij is niet meer de speler die hij was bij de Texas Rangers.”

Seventh Inning Stretch
Een 6-5 walk-off overwinning van de St. Louis Cardinals op de Cincinnati Reds.

Darth Vader en zijn Stormtroopers op bezoek in Philly.

Ook in de MLB doen ze mee aan de ALS Ice Bucket Challenge. Een overzicht.

Going Dutch
* Didi Gregorius ging 2-uit-5 met twee binnen geslagen punten.

* Andrelton Simmons ging 1-uit-5 met een RBI.

* Xander Bogaerts ging 0-uit-4 tegen de Angels. Voorafgaande aan het duel zagen zijn cijfers er al beroerd uit.

* Een honkslag en drie binnen geslagen punten in vier at-bats voor Jonathan Schoop.

Overige wedstrijden
Seattle Mariners @ Philadelphia Phillies 1-4
Kansas City Royals @ Minnesota Twins 6-4

Standings
Naamloos

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen