Here’s Johnny! Damon tekent bij Indians

Door

Johnny Damon heeft een contract getekend bij de Cleveland Indians. De leftfielder verdient dit jaar 1,25 miljoen dollar waar nog bonussen ter waarde van maximaal 1,4 miljoen dollar bij kunnen komen. Ook heeft hij een no-trade clausule in zijn contract laten opnemen. Damon liet het offseason en spring training voorbij gaan zonder ploeg.

De 38-jarige Damon blijft door de deal in de American League waar hij al zijn gehele carrière speelt. De lefty had vorig jaar bij de Rays een slaggemiddelde van .261 met zestien homeruns en negentien steals.

3.000
Bij de Indians gaat Damon verder met zijn missie voor 3.000 honkslagen. Momenteel heeft hij 2.723 honkslagen verzameld in zeventien jaar. Om de 3.000 te halen heeft Damon waarschijnlijk nog twee volle seizoenen nodig. De afgelopen jaren sloeg hij gemiddeld honderdvijftig honkslagen. Nu heeft hij echter al een aantal wedstrijden gemist en het is onduidelijk wanneer hij voor het eerst in actie zal komen voor de Tribe.

Hij zal waarschijnlijk in een platoon terechtkomen met Shelley Duncan, die rechtshandig is. Hierdoor versterken de Indians hun linksveld, maar dat gaat wel ten koste van at bats voor Damon tegen lefty’s.

Damon
Damon, vier keer een All-Star, werd in 1992 door de Kansas City Royals gedraft en speelde daarna voor de Oakland Athletics, Boston Red Sox, New York Yankees, Detroit Tigers en de Rays. Met de Red Sox en Yankees won Damon de World Series.

Ook leuk om te lezen