Herboren Knicks spelen met matige Bucks

New York Knicks v Atlanta Hawks
De naderende komst van zen-meester Phil Jackson bezorgt de New York Knicks ogenschijnlijk vleugels. Tegen de Milwaukee Bucks wonnen ze al weer voor de zevende keer op rij (met ) en lijken daarmee helemaal terug in de play-offrace. De wijze waar op geeft hoop voor de nabije toekomst, mits de kern fit blijft.

Tot op heden speelde NYK acht vroege wedstrijden dit seizoen en verloor er zeven, vaak met duizelingwekkende verschillen. Met Tyson Chandler (persoonlijke omstandigheden) en Amar’e Stoudemire (rust) terug in de basis begonnen de Knicks voortvarend. Problem Child JR Smith lijkt het vizier na een abominabel seizoen langzaam weer op scherp te hebben. Na twaalf minuten basketball staat de score op 30-23 voor de thuisploeg, maar het verschil in kwaliteit is groot.

Armzalige Bucks
Alleen Brandon Knight kan bij de Bucks wat tegendoen, dat met Sanders en Mayo twee ‘sterspelers’ heeft, maar de één is continu geblesseerd en de ander beleeft een totaal off-jaar. Inmiddels is rookie Nate Wolters de vaste vervanger voor Mayo en dat doet hij niet eens onaardig. De schotkracht van Anthony en de stootkracht van Chandler en Stoudemire is er te veel aan voor de Bucks. Bij rust telt de achterstand al 18 punten voor de hekkensluiter van de NBA, ondanks dit spijkerharde dunkje van John Henson.

Hardaway-show
Na rust is het een kwestie van consolideren in de Madison Square Garden. Er vallen zowaar wat glimlachjes en speelsheden te bespeuren bij Melo en co. Met name Tim Hardaway Jr. voert nog even een show op met spectaculaire lay-ups en putback dunks. Het verzet en geloof bij de Bucks was al lang gebroken en verdwenen. Ook in het derde kwart loopt de thuisploeg weer wat uit, naar een totaal van 22 punten.

Reservefeestje
Het laatste kwart is er één om des keizers baard. De reservespelers mogen minuten maten en houden elkaar redelijk in balans. De Bucks mogen het laatste kwart met 28-27 op hun naam schrijven, maar de 115-94 eindstand maakt wel duidelijk dat ze niets in te brengen hadden. Topscorers bij de Bucks zijn Wolters, Knight en Sessions met vijftien en twee keer veertien punten. Melo en Hardaway Jr. waren de grote boosdoeners voor de Knicks met 23 en twintig punten. Uiteraard mocht The Greek Freak ook nog even zijn uitschuifarmen demonstreren.

dunk

Play-offstrijd
De Knicks staan nu 3,5 wedstrijden achter op de Atlanta Hawks, de nummer acht van de Eastern Conference. Hoewel de Hawks 2-8 zijn de laatste tien wedstrijden, hebben ze wel All-Star Paul Millsap weer terug. De strijd om de laatste play-offplek gaat dus een zware worden. Onderstaand het schema van de Knicks (rechts) en de Hawks (links).

Milwaukee Bucks (13-53) @ New York Knicks (27-40) 94-115