Heat veel te sterk voor Celtics

Door

De Miami Heat hebben een belangrijke zege geboekt in de Eastern Conference van de NBA. Het team van coach Erik Spoelstra won zondag met speels gemak van de Boston Celtics: 100-77.

LeBron James was de grote man bij de thuisploeg met 27 punten en 7 assists. Dwyane Wade tekende voor 14 punten en had ook een belangrijk aandeel in het verdedigende gedeelte tegen de Celtics.

,,Ik ben blij dat we een zeer sterke tegenstander hebben verslagen,” stelde James na afloop. ,,Dit geeft zeker vertrouwen voor richting de play-offs.” De voorgaande drie ontmoetingen waren allemaal een prooi geweest voor de Celtics.

,,We hadden kunnen verwachten dat zij vanavond extra gemotiveerd zouden zijn om ons te verslaan,” merkte Kevin Garnett na afloop op. ,,Toch konden wij het niet opbrengen om dezelfde energie te tonen als zij deden. Dat is zeer pijnlijk.”

Zijn coach, Doc Rivers, gaf aan dat de sfeer in de kleedkamer zeer slecht was. ,,Frustratie voert absoluut de boventoon op dit moment. Juist omdat wij weten dat we ze wel kunnen verslaan.”

De Heat staan nu tweede, achter de Chicago Bulls, met een wedstrijd voorsprong op de Celtics.

Zie hier de samenvatting tussen de Celtics en de Heat.

Foto: ufrsports.com

Ook leuk om te lezen