Heat met één been in finale

Door

Indiana Pacers v Miami Heat - Game 4

De Miami Heat hebben vannacht een grote stap gezet richting hun vierde achtereenvolgende NBA-finale. In de eigen American Airlines Arena won de sterrenploeg uit Florida met duidelijke cijfers van de Indiana Pacers: 102-90. Miami heeft nu nog maar één overwinning nodig om zich de beste ploeg van de Eastern Conference te kronen. Woensdag kan het dus al gedaan zijn voor Indiana.

In de reguliere competitie moest Miami de toppositie in de Eastern Conference nog aan de Pacers laten. De geelblauwen, met sterren Paul George, Lance Stephenson, Roy Hibbert en George Hill, worstelen in de play-offs echter met hun vorm. Genoeg reden voor Lance Stephenson om in de aanloop naar Game 4 wat olie op het vuur te gooien, nadat LeBron James zich in Game 3 liet verleiden tot wat trash talk over en weer.

James ongenaakbaar
Het lukte de shooting guard van de Pacers evenwel niet om in het hoofd van LeBron James te kruipen en hem zo af te stoppen. Integendeel: James was nagenoeg ongenaakbaar in de vierde wedstrijd tegen de Pacers. Met 32 punten, tien rebounds en vijf assists had de superster van Miami een groot aandeel in de winst – om nog maar te zwijgen van zijn spectaculaire dunk in het tweede kwart van de wedstrijd.

Stephenson had juist een off-day. De 23-jarige speler van Indiana kwam niet verder dan negen punten, vijf rebounds en vier assists. Het bewoog zijn ploeggenoot Paul George, zelf net op tijd van een hersenschudding hersteld, ertoe om tegen de pers te zeggen dat Stephenson “jong” was en beter zijn mond had kunnen houden in de aanloop naar de wedstrijd

Gemor
Het gemor in de marge bij de Indiana Pacers was tekenend voor het wedstrijdverloop in Game 4. De Heat speelden als een team, passten de bal veelvuldig rond en schoten raak van afstand. Vooral Chris Bosh was op dreef. Hij scoorde de eerste acht punten van de wedstrijd, waardoor de Pacers al snel tegen een grote achterstand aanhikten.

De Pacers konden op hun beurt nauwelijks overtuigen. Communicatief ging er veel mis bij de ploeg van coach Frank Vogel, wat leidde tot veertien turnovers in de wedstrijd en veel onderlinge frustratie bij de zoveelste score van Miami. De hele wedstrijd leken de log ogende Pacers achter de feiten aan te lopen, hoewel het puntenverschil nog relatief beperkt bleef.

Comeback vierde kwart
In het derde kwart verloor Indiana echter de grip op de wedstrijd. Miami nam liefst 23 punten voorsprong, totdat de Pacers zich met vereende krachten terugvochten. Onder leiding van Paul George, die zich na afloop kritisch uitliet over de NBA-officials en zelfs beweerde dat de Pacers beter hadden gespeeld, wist de ploeg de achterstand te verkleinen tot negen punten: 99-90.

Kleiner werd het verschil echter niet. Met dank aan – wie anders – LeBron James, die met nog anderhalve minuut te gaan zonder enige moeite door de verdediging van de Pacers laveerde en de bal in het net legde: 101-90. De toeschouwers in de American Airlines Arena wisten toen al hoe laat het was: hun ‘MVP’ was in vorm, en hunkerde naar de derde achtereenvolgende titel.

Video hoogtepunten:

Foto: Getty Images

2 Reacties
 1. Joost 8 jaar ago

  En met dank aan Wade voor een wonderschone flop op een drive van Stephenson waardoor de comeback definitief de nek werd omgedaan. Bij elke andere speler zou het een And-1 zijn geweest voor de Pacers, but this is Miami.

  Ik zal waarschijnlijk tot mijn dood moeten wachten alvorens Wade een fine voor deze flop zal krijgen, je weet wel dezelfde fine welke Lance al wel kreeg in deze series na een flop van zijn kant op een niet belangrijk moment in de game.

  De Heat waren beter en verdienden de overwinning laat ik daar meteen maar duidelijk over zijn, maar laten we niet doen alsof dit een goed gefloten match was, want dat was het zeker niet.

  Als je al afgefloten wordt als je tegenstander zich aan je schampt, terwijl die tegenstander tegelijkertijd wel met 2 spelers mag inhakken op jouw onder het mom van een “trap”, ja, dan wordt het ook wel HEEL moeilijk.

  Maar Indy moet in de zomer eens goed gaan nadenken of ze via de post of via de wings willen spelen, want ik weet het ondertussen niet meer. En als ze die keuzen hebben gemaakt hoort er een “enforcer” gehaald te worden die echt fysiek speelt en bijv. James een ram op zijn hand geeft i.p.v. een klopje op zijn schouder en een harde screen op Wade i.p.v. dat halfzachte meelopen. Laat die gasten het maar voelen als ze de paint in willen gaan. DAT is wat ik mis bij Indy dit jaar tezamen met de vastberadenheid welke we de twee voorgaande jaren wel hadden en de Granger trade was een ware ramp…

 2. jb 8 jaar ago

  Dat krijg je als je Tyler Hansbrough laat gaan… die durfde nog wel eens te hakken!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen