#4 Duke en #7 Villanova winnen zakelijk

Door

Duke

Duke heeft Coach Mike Krzyzewski weer aan een nieuw record geholpen. De legendarische coach heeft nu ook het record voor de meeste ACC wins op zijn naam met 423 stuks. Hij mag hiervoor vooral Quinn Cook bedanken. De senior guard scoorde zijn zeventien punten allemaal in de tweede helft van de wedstrijd om uiteindelijk de wedstrijd tegen Georgia Tech met 72-66 binnen te slepen voor de Blue Devils.

De Blue Devils moesten ook zonder één van de bepalende spelers het veld op. Vorige week werd Rasheed Sulaimon namelijk weggestuurd voor het regelmatig niet naleven van de standaarden waaraan een speler zich moet houden om bij de Duke te spelen. Hiermee verliest Duke wel een sterke perimeter verdediger, en dat was gisteren ook te zien.

Sterke eerste helft helpt Villanova langs Marquette

In de laatste wedstrijd voor de rematch met Georgetown aankomende zaterdag won Villanova met 70 tegen 52 van Marquette. Op een gegeven moment stonden de Wildcats zelfs met 24 punten voor. Toch was niet alles koek en ei voor Villanova. In de eerste zeven possessions verloren ze vijf keer de bal. Ook qua shooting waren de Wildcats niet goed met elf gemaakte field goals uit 34.

Zaterdag tegen Georgetown moet dat beter, anders dan is het resultaat hetzelfde als op 19 januari, namelijk winst voor Georgetown.

Overige uitslagen:

Boston College 63-71 #10 Notre Dame (video)
#16 Wichita State 62-59 Bradley (video)
Penn State 58-64 #17 Maryland (video)
#18 VCU 72-60 George Mason
TCU 57-77 #19 Baylor (video)
#20 Ohio State 58-60 Purdue (video)
Providence 74-71 #24 Georgetown
Oklahoma State 65-63 #25 Texas (video)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen