NBA Grade the Trade: Gortat, Lowry en Clippers

Door

Indiana Pacers v Washington Wizards-Game Six

Het zal u niet ontgaan zijn: ‘the offseason’ is in de NBA gestart. SportAmerika zal alle verrichtingen op de transfermarkt volgen, en in deze rubriek ‘Grade the Trade’ alle noemenswaardige ontwikkelingen voorzien van een rapportcijfer.

Marcin Gortat verlengt zijn verblijf bij de Washington Wizards
Marcin Gortat had afgelopen seizoen een uitstekend seizoen, waarin hij als power forward een belangrijke rol speelde om de Wizards voor het eerst in zes jaar terug te brengen naar de play-offs. De dertigjarige Pool speelde zich daarmee in de kijker, en verdiende een nieuw contract in Washington. Misschien ook wel logisch. Waarom zou je immers een einde maken aan een goed huwelijk?

Washington Wizards: 8

Steve Blake en Chris Kaman tekenen als free agents bij de Portland Trail Blazers
Statistisch gezien had Portland vorig seizoen de slechtste bank van de gehele NBA. Indien de club het komende seizoen het beter wil doen, diende het dus voornamelijk de bank te versterken. De eerste twee acquisities zijn point guard Steve Blake, die voor de derde keer in zijn carrière het Blazers-tenue zal aantrekken, en center Chris Kaman. Dat zijn twee solide aanwinsten die de bank van Portland aanwijsbaar beter maken.

Portland Trail Blazers: 7

Thabo Sefolosha vertrekt naar de Atlanta Hawks
Na zes seizoenen bij de Thunder vertrekt Thabo Sefolosha naar Atlanta. Daarmee verliest Oklahoma City zijn startende shooting guard aan een team die dringend behoefte had aan nieuwe aanwinsten voor op de flanken (achter Kyle Korver en DeMarre Carroll). Een degelijke aanwinst, die voornamelijk verdedigend het verschil zal moeten maken in Atlanta.

Atlanta Hawks: 7

De Toronto Raptors behouden hun point guard Kyle Lowry
Het afgelopen seizoen was een uitstekend seizoen voor point guard Kyle Lowry. Hij verbeterde zich in de drie belangrijkste statistische categorieën (punten, rebounds en assists) en leidde Toronto voor het eerst in zes seizoenen terug naar de play-offs. Hij verhoogde daarmee zijn marktwaarde, waarop de Raptors hem beloonde met een vierjarig contract ter waarde van twaalf miljoen dollar per seizoen. Kyle blij en Toronto blij. Everybody happy dus!

Toronto Raptors: 8

De Los Angeles Clippers versterken zich met free agents Jordan Farmar en Spencer Hawes
De Clippers hadden afgelopen seizoen een relatief lage productie van hun bankspelers (slechts vier teams scoorden minder), en dienden zich dus te versterken op dat front deze zomer. De eerste twee aanwinsten zijn point guard Jordan Farmar, die van de Los Angeles Lakers komt en de ondankbare taak heeft om de onbetaalbare Darren Collison te vervangen, en center Spencer Hawes. SportAmerika vindt met name Hawes een uitstekende back-up voor Blake Griffin en DeAndre Jordan.

Los Angeles Clippers: 7

De Golden State Warriors versterken zich met Shaun Livingston
Daar waar de Warriors hun vaste reserve Steve Blake zagen vertrekken naar Portland, versterkten ze zichzelf met combo guard Shaun Livingston, die bij de Nets een puik seizoen doorgemaakte.  Daarmee heeft Golden State achter Stephen Curry en Klay Thompson een reserve backcourt met Livingston en Harrison Barnes. Een tandem dat bij heel wat teams het startende backcourt zou kunnen zijn. Kortom: een prima aanwinst voor Golden State.

Golden State Warriors: 8

De Cleveland Cavaliers verhandelen Tyler Zeller (naar de Boston Celtics), Jarrett Jack en Sergey Karasev (beiden naar de Brooklyn Nets), voor een toekomstige second rounder pick van Boston, en de rechten van eerdere gedrafte spelers Ilkan Karaman en Edin Bavcic van Brooklyn, die ten slotte Marcus Thornton naar Boston stuurden.
Deze ‘three-way trade’ had waarschijnlijk nooit gebeurd wanneer LeBron James niet te kennen had gegeven dat hij naar Cleveland wilde. Doordat de Cavaliers niets liever wilden dan hun ‘verloren zoon’ terug te halen, verhandelden ze een aantal uitstekende spelers (Jack en Zeller), zonder daar eigenlijk iets voor terug te krijgen, behalve dan de noodzakelijke financiële ruimte. Hoewel je het niet zou denken door te kijken naar de namen, kent deze trade eigenlijk alleen maar winnaars.

Cleveland Cavaliers: 8,5, Boston Celtics: 7,5, Brooklyn Nets: 7

Foto’s: Getty Images

3 Reacties
 1. Bahadir 9 jaar ago

  Oklahoma City heeft zich ook uitstekend versterkt op de SG-positie door Anthony Morrow te contracteren. Het zou gaan om een 3-jarig contract ter waarde van 10 miljoen dollar (3e jaar is een team-option).

  Hele goede versterking voor OKC, die hiermee de beschikking krijgen over een broodnodige 3-punt schutter. En wat voor één; Morrow is één van de beste schutters in de League.

  • Klopt, is degelijke move van OKC. Nu, Morrow gaat niet hét grote verschil maken maar zijn shooting helpt de Thunder offensief wel vooruit.

   • Bahadir 9 jaar ago

    Juist. De Thunder hadden iemand als Morrow nodig om Russ en KD meer ruimte en rust te kunnen geven.

    Nu zullen tegenstanders Russ en KD ook minder vaak kunnen ‘double-teamen’, aangezien ze dan een drie-punter om de oren kunnen krijgen van Morrow.

    Hopelijk neemt Russell vanaf nu ook minder idiote / onnodige schoten, nu ze er een extra offensieve optie bij hebben gekregen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen