Giguere loodst Avalanche langs Penguins

Colorado Avalanche v Pittsburgh Penguins

Aanvallend toonden de Pittsburgh Penguins de meeste stootkracht, maar doelman Jean-Sebastian Giguere stond een doelpunt de hele wedstrijd in de weg. De doelman hield de gehele wedstrijd de 0 en had daarmee een groot aandeel in de 1-0 zege van zijn Colorado Avalanche.

De eerste periode was typerend voor de gehele wedstrijd. Vier keer kregen de Pittsburgh Penguins twee minuten powerplay, maar dankzij vele geblokte schoten en een sterk keepende Giguere bleven die mogelijkheden onbenut. De Avalanche waren de morele winnaar toen na 20 minuten nog steeds een 0-0 stand op het bord stond.

De vijfde powerplay mogelijkheid voor de Penguins besliste uiteindelijk de wedstrijd. Wederom wisten de Penguins van de mogelijkheid geen gebruik te maken en Gabriel Landeskog strafte dit namens de bezoekers genadeloos af. Landeskog kwam koud uit de penalty box en schoot binnen acht seconden de puck achter doelman Marc-André Fleury.

Een hard gelag voor de Penguins, die 34 keer de puck op de uitblinkende doelman Giguere afvuurden. Colorado schoot, mede dankzij de vele minuten in de penalty kill, slechts 14 keer op doel maar gaven de Penguins hierin een lesje in effectiviteit. Beide ploegen blijven koploper in hun divisie.

Ook de andere Oost-West confrontatie werd gewonnen door het team uit het westen. De San Jose Sharks en Detroit Red Wings kwamen in 65 minuten hockey niet tot scoren. Logan Couture besliste de wedstrijd in de shootout in het voordeel van de Sharks. De aanvaller maakte het enige doelpunt van de shootout. De Calgary Flames wonnen op bezoek bij de Los Angeles Kings met 3-2. De Flames maakten drie powerplay goals, TJ Brodie scoorde de winnende 30 seconden voor het einde van de wedstrijd.