Giants winnen World Series

Door

De San Francisco Giants hebben zondag ten koste van de Detroit Tigers de World Series-titel voor zich opgeëist. De ploeg van Bruce Bochy was in de Motor City na tien innings met 4-3 te sterk voor de thuisploeg, waardoor de kampioen van de American League toch verrassend eenvoudig op een sweep werd getrakteerd.

Homeruns

De Giants begonnen zondag goed aan het vierde duel in de World Series en wisten al in de tweede inning de score te openen tegen Tigers-starter Max Scherzer. Waar Detroit in de eerdere wedstrijden tegen San Francisco niet in staat was om terug te komen na een achterstand, lukte dat nu eindelijk wel. In de derde inning liet Triple Crown-winnaar Miguel Cabrera weer wat van zijn klasse zien door met één man op de honken de bal over de hekken te slaan, overigens zijn eerste homerun in deze World Series.

Dit liet de beste slagman van de National League (volgens de fans en de pers) echter niet over zijn kant gaan, want met eveneens een two-run homerun zette Buster Posey de bezoekers in de zesde inning weer op voorsprong. Maar de Giants konden wederom niet lang van hun voorsprong genieten, want in de gelijkmakende slagbeurt sloeg Delmon Young toe met een solo homerun.

Deze gelijke stand bleef tot de tiende inning op het scorebord staan, totdat Marco Scutaro aan slag kwam. Met twee uit sloeg de tweede honkman, die al vaker belangrijk was voor zijn team in deze play-offs, een single waardoor Ryan Theriot vanaf het tweede honk over de thuisplaat kon komen. Closer Sergio Romo gooide de wedstrijd uit en het was exemplarisch dat de laatste uit een called strikeout was op Cabrera.

Sandoval MVP

Na de wedstrijd werd Pablo Sandoval uitgeroepen tot MVP van de World Series. Kung Fu Panda sloeg zichzelf de geschiedenisboeken in door tijdens het eerste duel voor drie homeruns te zorgen en ondanks het feit dat meer long balls uitbleven in de serie, behaalde de honkman nog steeds een slaggemiddelde van .500 in de vier wedstrijden. Daarnaast liet hij ook een aantal keer zijn verdedigende kwaliteiten zien, waarmee hij dus zijn grote waarde voor het team andermaal bevestigde.

Gedurende de postseason kwamen de Giants in de NLDS en NLCS twee keer knap terug uit een bijna kansloze positie. Zowel tegen de Cincinnati Reds als tegen de St. Louis Cardinals werden echter drie elimination games op rij gewonnen, waardoor alsnog een plek in de World Series werd afgedwongen. De kampioen van 2010 won voor de tweede keer in drie jaar de titel en dit is het derde jaar op rij dat de World Series gaan naar een team uit de National League.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen