Geweldig debuut Irving niet genoeg voor Nets, Celtics lijden nederlaag

Door

Het NBA-seizoen 2019-20 is begonnen en natuurlijk houden wij bijna dagelijks de resultaten en de ontwikkelingen bij. Op dag twee maakten een aantal spelers hun debuut bij een nieuwe club. Kyrie Irving van de Nets was van al deze namen de uitblinker.


23 OKTOBER


RECORD-BREKEND DEBUUT IRVING TEGEN TIMBERWOLVES

Kyrie Irving scoorde 50 punten in zijn eerste wedstrijd voor de Brooklyn Nets. Dat is het hoogste aantal in een debuut voor een nieuwe club sinds Kiki Vandeweghe er 47 maakte voor de Portland Trail Blazers. Daarnaast heeft hij nu het NBA-record in handen van meeste punten in een season opener.

Dat is allemaal leuk nieuws voor hem, maar aan het einde van de wedstrijd was hij niet blij. Zijn team verloor namelijk met een punt verschil. Irving miste zelf het laatste schot voor de overwinning. De point guard leek te vallen, maar hij maakte er een NBA Street-beweging van om vervolgens tot een poging te komen. Zijn schot ging er helaas voor hem en de Nets niet in. Dit was ook de eerste wedstrijd van Uncle Drew waarin hij minimaal 50 punten maakt, maar de wedstrijd verliest.

Karl-Anthony Towns was de beste speler van de Minnesota Timberwolves. Hij was goed voor 36 punten en 14 rebounds. Daarnaast had Towns drie assists, drie steals en drie blocks. Andrew Wiggins had 21 punten en acht rebounds. Hij bracht zijn ploeg in de verlenging op een 125-124 voorsprong. Wiggins breidde die zelf uit naar 127-124. Twee vrije worpen van Irving bepaalden de eindstand: 127-126 in het voordeel van de Minnesota Timberwolves.

MINDERE DEBUTANTEN

Bij Kemba Walker ging het zacht uitgedrukt een stuk minder. De point guard was voor het eerst te zien in het shirt van de Boston Celtics. Walker maakte 12 punten en daar had hij een heleboel pogingen voor nodig. Slechts vier van de 18 schoten vielen binnen. Ook had de voormalige Hornet maar twee assists. Het eerste duel van Walker in een ander shirt dan dat van Charlotte was dus geen succes. De Celtics verloren met maar liefst 93-107.

Aan de kant van de Philadelphia 76ers stond ook een nieuwe speler in de basis. Al Horford. Hij kwam over van de tegenstander van de avond: de Boston Celtics. Bij Horford ging het een tik beter. De center had ook een slecht percentage, maar hij scoorde vier punten meer. Daarnaast had Horford twee rebounds en drie assists.

De uitblinkers waren Gordon Hayward en Ben Simmons. Hayward was goed voor 25 punten en was daarmee tevens topscorer van de wedstrijd. Simmons vulde de box score in alle categorieën (25 punten, 8 rebounds, 9 assists) en leidde zo zijn ploeg naar de overwinning. Joel Embiid eindigde met 15 punten, 13 rebounds, drie assists en drie blocks. The Process kreeg nog een elleboog in zijn gezicht waardoor zijn lip bloedde, maar dat hield hem niet uit de wedstrijd.

CHRIS PAUL TERUG IN OKLAHOMA

Chris Paul begon zijn carrière in Oklahoma City. Hij werd gedraft door de New Orleans Hornets, de ploeg die we nu kennen als de New Orleans Pelicans. Vanwege Hurrican Katrine speelde de toenmalige Hornets hun wedstrijden in Oklahoma City. Het is dus niet dezelfde club, maar Chris Paul is wel terug in de stad waar het voor hem allemaal begon. Zijn eerste duel in een Thunder shirt ging ook niet als gehoopt. CP3 was goed voor 22 punten, acht rebounds en drie assists. Dat is zeker niet verkeerd, maar zijn team verloor met 95-100 van het Utah Jazz van Donovan Mitchell en Rudy Gobert.

JIMMY BUTLER, DION WAITERS EN MIAMI HEAT

Ook Jimmy Buckets heeft deze zomer een nieuw thuis gevonden. Hij speelt dit seizoen voor de Miami Heat. Zijn ploeg nam het op tegen de Memphis Grizzlies, maar vanwege persoonlijke redenen deed Jimmy Butler niet mee. Dion Waiters kreeg van zijn eigen team een schorsing voor de eerste wedstrijd. Vervolgens uitte hij kritiek op onder andere zijn coach Erik Spoelstra. 

De 13de pick van de afgelopen draft, Tyler Herro, begon als shooting guard. Hij heeft een indrukwekkende pre-season achter de rug. Herro maakte 14 punten en pakte acht rebounds in zijn eerste officiële wedstrijd voor Miami. Justise Winslow was de man van de wedstrijd met 27 punten, zeven rebounds en zeven assists.

Jaren Jackson Jr. scoorde het meest voor de Memphis Grizzlies (17). Ja Morant, de nummer twee pick van afgelopen draft, had 14 punten, vier rebounds en vier assists. Van die 14 punten scoorde hij er zes aan het begin van de wedstrijd. Dat waren de eerste zes punten van Memphis. Morant kreeg ook gelijk in zijn eerste wedstrijd zijn ‘Welkom in de NBA’ moment. Silva blokte een dunk poging van de rookie waarbij hij op zijn rug op de vloer terecht kwam. Het hoogtepunt van de avond van alle wedstrijden is de dunk van Derrick Jones Jr. over Jonas Valenciunas. De eindstand: 101-120 in het voordeel van Miami.

OVERIGE UITSLAGEN

Chicago Bulls – Charlotte Hornets: 125-126

Detroit Pistons – Indiana Pacers: 119-110

Cleveland Cavaliers – Orlando Magic: 85-94

Washington Wizards – Dallas Mavericks: 100-108

New York Knicks – San Antonio: 111-120

Sacramento kings – Phoenix Suns: 95-124

Denver Nuggets – Portland Trail Blazer: 108-100

(Coverfoto: Anthony J. Causi via New York Post)

Ook leuk om te lezen