Getzlaf na maand afwezigheid terug op het ijs

Door

Ryan Getzlaf de Canadese center van de Anaheim Ducks zal naar alle waarschijnlijkheid woensdagavond voor het eerst sinds 28 dec weer een ijshockeywedstrijd spelen. Door botbreuken in zijn gezicht, die hij opliep doordat hij een puck in zijn gezicht kreeg, kon Getzlaf de gehele maand januari niet in actie komen. Maar vanaf woensdag zullen de fans uit Anaheim hun grote man weer zien schitteren naast de Finse sterren Saku Koivu en Timo Selanne.

De Canadees die sinds 2005 in de NHL speelt voor de Ducks is een belangrijke speler in het team uit Anaheim. In 2007 leidde Getzlaf de Ducks zelfs naar de Stanley-Cup final die werd gewonnen van de Ottowa Senators. Met Canadese jeugdteams pakte Getzlaf goud en zilver op WK’s en hij maakte onderdeel uit van het Canadese team dat onder leiding van Detroit Red-Wings coach Mike Babcock goud pakte op de Olympische Spelen in Vancouver.

Dat de Ducks ook zeer behoorlijk kunnen ijshockeyen zonder een bijdrage van de oersterke Canadees bleek echter ook de afgelopen weken. De Ducks hebben van de laatste 14 wedstrijden er 10 gewonnen en 4 verloren. Er staat echter een zware roadtrip voor de deur waarbij Getzlaf weer belangrijk kan zijn. Woensdag zullen de Ducks, die momenteel zesde staan in de Western Conference het op moeten nemen tegen de leider in de Western Conference, de Vancouver Canucks. Getzlaf kan in Vancouver verder bouwen aan het sterke seizoen waaraan hij bezig was tot aan 28 december, sinds toen bleef de teller logischerwijs staan op 13 goals en 37 punten in 40 wedstrijden. Woensdag kan de Canadees dus weer op zoek naar nummer 14 en 38.

Zie hier hoe Getzlaf geblesseerd raakte.

Ook leuk om te lezen