Game Previews | TNF Week 7: Broncos @ Cardinals

Door

Week 7 begint met twee teams die snakken naar een overwinning. De Denver Broncos hebben nu vier keer op rij verloren en de Arizona Cardinals hebben pas één wedstrijd gewonnen dit seizoen. Het kan weleens een strijd der running backs worden, aangezien beide teams de slechte rushing defense in de NFL hebben.

18 Oktober 2018 – 02:20 | Denver Broncos (2-4) @ Arizona Cardinals (1-5) |State Farm Stadium


RUSHERS EN PASS RUSHERS MOETEN HET DOEN VOOR BRONCOS


Von Miller heeft de boel alvast op scherp gezet: “I wouldn’t say it’s a must-win, but we’re gonna kick their butt though.” Miller kan in de opkomende wedstrijd tegen de Cardinals zijn 90ste career sack behalen, Josh Rosen is in ieder geval gewaarschuwd. De Broncos zullen vooral aanvallend gezien veel beter moeten presteren. De druk op Case Keenum om vannacht te presteren is onverminderd groot. Hij valt vooralsnog tegen met zeven touchdown passes en acht interceptions.

Om de druk enigszins te verlichten zal Head Coach Van Joseph meer balans in de aanval moeten aanbrengen. Tegen de LA Rams werd de bal 41 keer gegooid, terwijl de running backs maar 17 keer de bal kregen. Running backs Royce Freeman en Phillip Lindsay moeten dan wel de kans krijgen van hun coaches. Samen zijn ze goed voor 618 yards, vier touchdowns en een gemiddelde van 5.2 yards per rush.

Aan de defensieve kant van de bal zullen de Broncos alle zeilen bij moeten zetten om de run defense te verbeteren. Ze hebben statistisch gezien de slechtste run defense van de NFL. Tegenstanders halen gemiddeld 161 rushing yards per wedstrijd, daarbij hebben de Broncos al 968 rushing yards moeten slikken. Er is wel progressie te zien bij rookie Bradley Chubb. Hij wordt meer en meer een gevaar naast Von Miller. Chubb was de vorige wedstrijd verantwoordelijk voor drie van de vijf sacks en raakt steeds meer gewend aan het niveau van de NFL.


 ALLE BALLEN OP JOHNSON


De Arizona Cardinals hebben zo hun eigen problemen. Naast de tweede slechtste run defense loopt de aanval voor geen meter. Head Coach Steve Wilks en rookie quarterback Josh Rosen zullen wat meer aan het offensieve plan moeten toevoegen dan hurry-ups en een ‘no huddle’-offense. David Johnson kan een grote rol gaan spelen aangezien de Denver Broncos nog net iets slechter zijn in het stoppen van de run. Johnson hoopt zijn eerste wedstrijd boven de 100 rushing yards te behalen sinds november 2016. Aan de buitenkanten zijn wide receivers Chad Williams en J.J. Nelson in de eerste zes weken nog zo goed als onzichtbaar geweest. Wellicht dat de nieuwe aanwinst Kendall Wright wat leven in de brouwerij kan brengen.

Op het eerste gezicht is dit Thursday Night affiche er niet één om van te smullen. Het is een matchup van slecht spelende teams, problematische defenses, onzorgvuldige offenses en twee coaches die op de hot seat zitten. Het is te hopen dat een van de teams wakker wordt en aan het draaien komt. En wie weet krijgen we een wederopstanding van de Broncos of Cardinals te zien. Het is en blijft de NFL waarin de gekste dingen kunnen gebeuren op de momenten waarop je dit het minst verwacht.

Coverphoto: Getty Images (archief)

Ook leuk om te lezen