Galaxy wint SuperClasico

LA Galaxy heeft na een serie van drie wedstrijden zonder winst de wedstrijd tegen aartsrivaal Chivas USA in winst weten om te zetten. De zogenaamde SuperClasico was een wedstrijd tussen twee teams die niet in vorm waren, en als gevolg niet blaakten van het zelfvertrouwen. Het surplus in kwaliteit bij de ploeg uit Los Angeles gaf uiteindelijk de doorslag: 0-1.

Los Angeles Galaxy v Real Salt LakeGalaxy, dat dus een slechte run kende in aanloop naar deze belangrijke wedstrijd, begon sterk aan de wedstrijd. Het veldspel is vaak niet eens het grootste probleem, maar het benutten van de gecreëerde kansen des te meer, en dat probleem zou ook deze wedstrijd weer zichtbaar worden. Het thuispubliek hoopte dat de thuisploeg door middel van strijdlust en tomeloze inzet Galaxy onder druk kon zetten. Het verschil in kwaliteit bleek echter groot..

Vanaf de eerste minuut voetbalde Galaxy zich zonder al te veel moeite uit onder de druk die Chivas probeerde te zetten. Omdat Chivas veel druk probeerde te zetten gaf de thuisploeg ook de nodige ruimte weg, en van daaruit kon Galaxy de nodige kansen creëren. Het was met name Gyasi Zardes die gedurende het eerste halfuur zijn vizier niet op scherp had staan, waardoor het doelpuntloos bleef.

In de vierendertigste minuut leek Robbie Rogers de ban te breken, maar zijn goal werd afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van Robbie Keane. Hij hinderde de keeper en zo vond de goal geen doorgang. Vlak voor rust brak Galaxy alsnog de ban via een goal van Zardes. Landon Donovan maakte zich vrij aan de zijkant en vond met een afgemeten voorzet de excentrieke Zardes, die ditmaal wel scherp was en via de binnenkant van de paal perfect binnenkopte.

Chivas probeerde in de tweede helft jacht te maken op de gelijkmaker, maar kwam simpelweg technisch vernuft tekort om de verdediging van Galaxy serieus onder druk te zetten. De thuisploeg kwam nog wel een keer vlakbij de gelijkmaker, via Jorge Villafana. Na een goede actie langs de linkerkant trof Villafana de lat boven keeper Cudicini. Verder dan dit goede schot kwam de thuisploeg niet, en zo pakte Galaxy eindelijk weer eens drie punten. Galaxy bezet na deze speelronde plek vier in de Western Conference, terwijl Chivas troosteloos laatste blijft.

FC Dallas – Sporting Kansas City, 2-2
Topploegen uit beide Conferences namen het dit weekend in Dallas tegen elkaar op. Het werd een mooie wedstrijd met alles erop en eraan. Kansas kwam kort voor rust op voorsprong door een goal van Kamara, en wist ruim tien minuten na rust de marge te verdubbelen door een eigen goal van Dallas-speler Watson. Het keerpunt in de wedstrijd vond plaats in de achtenzestigste minuut, toen Kansas-speler Sapong de rode kaart kreeg na een vechtpartij. De overtal situatie in het voordeel van Dallas bood de thuisploeg de kans om terug te komen in de wedstrijd. Lange tijd leek dit niet te lukken, maar toen Jacobson twee minuten voor tijd alsnog de aansluitingstreffer maakte, zette Dallas nog een keer vol aan voor de gelijkmaker. Deze kwam er uiteindelijk in de laatste minuut door een goal van Zimmerman en zo speelden de ploegen met 2-2 gelijk.

D.C. United – San Jose Earthquakes, 1-0

Columbus Crew – Chicago Fire, 1-2

Houston Dynamo – Toronto FC, 0-0

Real Salt Lake – Seattle Sounders, 2-0

Philadelphia Union – New York Red Bulls, 3-0

Portland Timbers – Colorado Rapids, 3-0