Free Agency 2019 #5: Leonard met George naar de Clippers

Door

De beslissing is dan eindelijk daar: Kawhi Leonard gaat naar de Clippers. Hij gaat niet alleen, want ook Paul George zal volgend jaar in het shirt van de Clippers te bewonderen zijn. Daarnaast voegden de Lakers drie spelers toe en gaat Dwight Howard weer eens van team veranderen.


KAWHI KIEST VOOR DE CLIPPERS


Kawhi Leonard heeft zijn beslissing dan eindelijk gemaakt. De small forward zal de komende vier jaar te bewonderen te zijn in het shirt van de Clippers. Daar waar de meeste het duel zagen gaan tussen de Lakers en Raptors, werd het dus de Clippers. Leonard zal spoedig een contract voor vier jaar tekenen in LA ter waarde van $142 mil ($35.5 mil per seizoen). Naast het wonen in LA was er nog een reden om naar de Clippers te gaan: Paul George.

Veel mensen begrepen niet waarom het zolang duurde voordat zijn keuze maakte. Met de Paul George-trade, die vlak na de beslissing van Leonard volgde, was het wel duidelijk. Als Paul George naar de Clippers zou gaan, zou Leonard volgen. Zo niet, zou hij naar de Raptors teruggekeerd zijn (Leonard wilde geen super team vormen bij de Lakers). Aangezien er dus garantie was dat George naar de Clippers getrade zou worden, kon Leonard zijn beslissing maken.

Paul George (3 jaar, $35 mil per seizoen) wordt dus door de Thunder getrade naar de Clippers in ruil voor Danilo Gallinari (1 jaar, $22.6 mil), Shay Gilgeous-Alexander (3 jaar, $4 mil per seizoen), vijf 1st round draft picks (vier unprotected, één protected) en een pick swap. De Thunder krijgen zo wel wat terug voor George. Toch hadden de Thunder het liever niet gedaan. Met het trade request van de All-Star konden de Thunder echter geen kant op.

WAARDE

De picks zijn een aardige toevoeging, maar de waarde zal flink dalen nu Leonard en George in LA spelen. Het zullen eerder picks zijn in het einde van de eerste ronde dan voorin. Met Galinari wordt voor komend seizoen een directe vervanger gehaald voor George met ook nog eens een aflopend contract. Waar Gilgeous-Alexander precies terecht zal komen lijkt nog de vraag. Met Dennis Schroder zal hij waarschijnlijk moeten strijden om de back-up point guard-positie achter Russell Westbrook.


LAKERS REAGEREN SNEL


Na de beslissing van Kawhi Leonard twijfelde de Lakers geen moment om met $32 miljoen die overgebleven was hun selectiebreedte te versterken. Danny Green, die aan het wachten was op Leonard, besloot voor twee jaar te tekenen in LA ($30 mil – $15 mil per seizoen). Hij zal de startende shooting guard worden en zal de nodige 3-and-d kwaliteiten toevoegen aan de Lakers. Daarna werd ook meteen zijn waarschijnlijk back-up aangetrokken: Kentavious Caldwell-Pope. Hij tekent tevens voor twee jaar ter waarde van $16 mil ($8 mil per seizoen). Zo is in één klap de shooting guard-positie van de Lakers in orde.

Daarna werd ook JaVale McGee teruggehaald om de startende center te gaan zijn. McGeen tekent ook voor twee jaar en zal $8.2 mil ($4.1 mil per seizoen) gaan verdienen. Hiermee is het probleem van extra wapens naast Anthony Davis en LeBron James deels opgelost. Het grootste probleem dat nu nog over is: de point guard-positie en een sterke bank. Er is momenteel namelijk geen point guard te bekennen in LA, maar met bijvoorbeeld Rajon Rondo zijn er nog opties zat op de markt.


HOWARD VERANDERT WEER VAN TEAM


Tijdens al deze chaos zouden we bijna vergeten dat Dwight Howard (1 jaar, $5.6 mil) weer eens van team verandert. De Washington Wizards hadden genoeg gezien van de ervaren center en hebben besloten hem te traden naar de Memphis Grizzlies. C.J. Miles (1 jaar, $8.7 mil) zal de tegenovergestelde richting bewandelen. Voor Washington betekent dit dat het er financieel $3 mil op achteruit gaat, maar er wel een ervaren versterking voor de SG en SF-positie wordt gehaald. Dwight Howard zal meteen gewaived worden door de Grizzlies, waardoor Howard weer op zoek mag gaan naar een ander team.

(Top/Cover Photo: Vaughn Ridley/Getty Image)

Ook leuk om te lezen